E2a

Hur ordna innebär för gruppens fotografier

Gruppbilder ibland roligt att ta när du inte är efter balans och korrekt poser. Men även med lite riktning och placering finns det vissa problem som fortfarande kan dyka upp. Vissa människor i gruppen kan vara att titta på olika håll, kan de uppvisa olika stämningar, andra kan få sina ögon stängda eller fångas i mitten av blinka, kan ett huvud att täcka en annan eller de flyttade så nära varandra lämnar mycket utrymme runt .

Hur ordna innebär för gruppens fotografier. Förbered innan fotograferingen.
Hur ordna innebär för gruppens fotografier. Förbered innan fotograferingen.

Det kan vara svårt att få rätt sammansättning att ta bra gruppbilder, men det finns några steg som kan hjälpa dig polera din teknik.

 1. Förbered innan fotograferingen. Hitta platser som kommer att vara perfekt för vad du har i åtanke. Det bör inte finnas några distraktioner som människor, djur och bilar. Tänk på hur du ska komponera gruppen sköt och vad innebär som bäst skulle passa en grupp, tillfälle och plats. Kontrollera att kameran är klar och du har extra batterier. Undvik platser där det finns glas fönster som kan avleda din blixt. Välj en plats som inte är direkt under solen för att förhindra att dina motiv från kisa.
 2. Kontrollera dina rekvisita om du behöver använda en del och få dem redo. Det finns även andra naturliga rekvisita som kan användas som ett effektivt bakgrund fyllmedel som träd och buskar eller ens en bil. Du kan behöva några stolar eller bänkar och även en låda att stå på i fall det är korta människor.
 3. Få gruppen och ge dem anvisningar om var man står. Var inte rädd för att blanda dem runt så att du kan få en bra balans. Visa dem några innebär att du tror är tillämpliga och har dem att öva dem lite när du satt upp. Gör något stativ kan andra sitta. Ordna rekvisita som du vill.
 4. Få dina motiv att slappna av. Deras utgör bör vara så naturliga som möjligt. Få dem att skratta lite men överdriv inte att de blir trötta och uttråkad innan du får din första skottet.
 5. När du är redo, snabbt ta flera bilder. Ställ kameran på kontinuerligt läge så att du kan även flytta runt och ta bilder i olika vinklar för provbilder. Granska bilder som du har tagit och välja den bästa vinkeln och inramning.
 6. Prata med de ämnen och berätta vad du vill att de ska göra efter provbilder, hålla dem animerade och avslappnad. Och låt dem vet också hur länge du vill ha dem så att de inte sitter och plockar. Ställ in din stativ för att låta dina motiv vet att du är redo för de sista skott.
 7. Få lite vidvinkelbilder och göra en del närbild skott för klarhet och detaljer. Tänk på din inramning och ger utrymme för beskärning senare utan att offra en persons kroppsdel.
 8. Kontrollera tillgång på dagsljus och komplettera med en blixt och reflektor. Skaffa en assistent att hjälpa till.
 9. Berätta för gruppen att behålla sin poser och ta snabba successiva bilder. Rikta inte för att en perfekt skott. Det är inte möjligt.
 10. Ge dem ett leende. Det uppmuntrar dina motiv att le också. Gör upplevelsen roligt för dig och dina motiv.
 11. Som en bonus, bortsett från ställde gruppfoto, varför inte flytta dem närmare varandra och ta en närbild av gruppen i sin mest naturliga pose. Det kan vara roligt eller dramatiskt.

Var kreativ

Var kreativ. De vackraste bilderna är de som är unika och naturliga. Keep on öva och letar efter mer effektiva sätt att ta dessa bilder. Ett, två, tre, klicka.