E2a

Hur olja din gitarr är greppbräda

Den greppbräda av din gitarr

Den greppbräda av din gitarr, även känd som fingret styrelsen är trä avsnitt som har band monterat på den. Den greppbräda är en grundläggande del av alla stränginstrument. Detta spelar en stor roll i skapandet av musik som platser och anteckningar produceras när du trycker på strängarna som löper över det nedåt. Uttrycket av musiken kan också kännas beroende på hur musiker hanterar dessa strängar. Denna långa trä pjäs lamineras på halsen av gitarren framsida. Det trä som används för greppbräda kan variera. Vissa använder Rosewood, andra lönn eller ebenholts. Det är nödvändigt att greppbräda så bibehålls som resten av kroppen av din gitarr om du vill vårt instrument för att hålla dig under en lång tid och ser precis lika bra som när först fick det. Regelbunden smörjning är ett bra sätt att göra detta. Här är de saker att göra.

Hur olja din gitarr är greppbräda. Vilken typ av olja som ska användas.
Hur olja din gitarr är greppbräda. Vilken typ av olja som ska användas.

  • Ta bort repor. Det finns flera orsaker till att det kan orsaka små repor som visas på greppbräda som är nästan omöjliga att undvika. Detta skulle kunna glida spela på gitarr för en. Den normalt slitage av instrumentet kan också vara en orsak. För att ta bort dessa fula märken, skaffa dig sandpapper av 400 grit och plats i några droppar olja på den. Mjukt och försiktigt sand banden på din gitarr tvären genom din greppbräda. Den här gången använder en liten bit av sandpapper 500 korn tillsammans med 0000 stålull och placera några droppar olja på det också. Du kommer att använda detta för att ta någon form av damm eller skräp. När detta är gjort, använd en mjuk typ av trasa för att torka försiktigt på gitarren yta och torka nedåt på greppbräda för att ta bort överflödig olja du kan ha kvar den.
  • Vilken typ av olja som ska användas. Materialen som används för greppbräda måste anses veta vilken typ av olja bäst används på den. Laminat av lönn kanske inte ens behöver smörja alls. Om du fret styrelse består av Rosewood eller ebenholts, de vanligtvis inte lackerade vilket innebär att de behöver lite olja. När du är osäker, fråga en expert om din greppbräda s visst märke. Generellt är god kvalitet möbler olja som används på gitarr gräma styrelser. Vissa använder även motorolja för att göra jobbet.
  • Hantering din greppbräda. Torka alltid med en mjuk trasa både halsen på din gitarr och greppbräda innan du börjar olja. Detta kommer att säkerställa att du tar bort så mycket smuts som du kan. Fokusera på dina fret styrelser och kolla mycket noga för att se om det finns någon smuts fångas runt dem. Om din duk inte fungerar, använd en 00 grad bit stålull för rengöring. Var försiktig när du gör detta för att undvika extra repor på din gitarr. Placera en liten mängd av din olja på en mjuk trasa, torka av den försiktigt runt din band för att ta bort grov smuts. Använd din trasa för att torka över hela greppbräda cirklar runt för att distribuera din olja smidigt över din greppbräda.


Rengöring och smörjning din greppbräda samt polering hela din gitarr måste vara en praxis med dig. Rena gitarrer är mycket attraktiv att titta på och du kommer att finna det mycket lättare att spela på. För en total kvalitet prestanda, älska din gitarr och ta hand om det som om det var en del av din kropp. Det kommer att tjäna dig väl.