E2a

Hur matta ett foto för en scrapbook sida

Ett av de viktigaste sätten att göra en klippbok unik och färgstark är att lägga till några bilder. På så sätt kommer det klippbok inte bara lagra minnen av lyckliga stunder, men det kan också dra en hel del uppmärksamhet om du lägger några bilder av dig själv och gör din klippbok ett komplett, totalt paket. Det är en enkel procedur, men det kräver en hel del material. Dessutom, om du är mycket kreativa, bara i den enkla handlingen att matteringsmedel ett foto, kommer du att kunna visa och lägga till en unik touch till din gästbok.

Det finns flera sätt att matta ett foto, som dubbel mattor, trippel mattor, mattor på en vinkel och lägga accenter på mattan. Här är en steg-för-steg förfarande mattor ett foto.

Välj ett foto som du vill matta

Välj ett foto som du vill matta. Beskär storleken på fotot genom att skära av kanterna och trimning av kanterna jämnt. Det är upp till dig vilken storlek du vill klippa bilden, om du vill göra det mindre eller precis samma storlek.

Leta efter färgat papper som du vill använda för mattan

Leta efter färgat papper som du vill använda för mattan. Färgen kommer att fungera som en design för ditt foto. Om du bestämmer dig för att leta efter ett mönster för ditt foto kan du använda ett vitt papper som din första matta och första lagret.

Hur matta ett foto för en scrapbook sida. Välj ett foto som du vill matta.
Hur matta ett foto för en scrapbook sida. Välj ett foto som du vill matta.

Använd lim eller pasta för att fästa bilden ordentligt på mattan. Se till att du trycker på den ordentligt och håll den där i några sekunder för att stärka efterlevnaden av fotot på mattan.

Du kan använda en pappersskärare att se till att du skär bilden jämnt och i en rak linje. Du kan också använda en fräs som alternativ skärverktyg, men se till att du har en linjal innan du använder den för att göra din skärande stabil.

Skär varje sida jämnt och se till att alla sidor har samma mätning. Du kan behöva lämna några inches av mattan som ersättning.

Nu lägger ditt foto eller till scrapbook sida.

Några påminnelser

Några påminnelser. Innan en matta, första layouten den design som du vill. Det är en bra idé att dra designen innan en matta på ditt foto. Sätt en matta på andra och tredje lagret beroende på vilken design som du vill uppnå. Det är bäst att använda två färgade papper på varje matta.

Leta efter färgat papper som du vill använda för mattan. Några påminnelser.
Leta efter färgat papper som du vill använda för mattan. Några påminnelser.

Var försiktig för att minska tidningen och alltid se till att du skär den jämnt på varje sida av papperet eller bilden som du vill klippa ut. Skär försiktigt för att undvika att skära fingrarna. Det är bra att ha en massa papper material på sidan, så du är fri att välja om du vill lägga till dekorationer. Se till att limmet som du använder har en stark lim.

Mattor bilder kan ge det en touch av stil, och kommer att bidra till att förbättra dess synlighet. Nu när du vet stegen för mattor en bild bör du kunna börja på denna roliga projekt.