E2a

Hur mäter tomgång gasförbrukning

Hur kan du räkna ut hur mycket gas bilen brinner medan du sitter vid stoppljus?

Grundtanken är att eftersom den genomsnittliga bränsleekonomin displayen visar ett värde som beräknats på den kumulativa sträckan (sedan återställning) och den kumulativa bränsleflöde (sedan återställning), kan du om du vet avståndet bilens dator använder i denna beräkning beräkna tillbaka till de kumulativa förbrukat bränsle. Sedan kan du se hur detta antal förändringar som du sitter och tomgång.

Hur mäter tomgång gasförbrukning. Återställa dina mätare.
Hur mäter tomgång gasförbrukning. Återställa dina mätare.

  1. Återställa dina mätare. Medan du parkerade, använd knappen bredvid ditt multifunktionella vägmätare för att återställa trippmätare och avg mpg displayen. För de flesta enheter, du trycker på och släppa knappen för att växla mellan funktioner, tryck och håll för att återställa denna funktion tillbaka till noll. Se till att mpg displayen som du återställer är det långsiktiga genomsnittet display. Om du har en momentan visning, det förmodligen inte kommer visa något när du inte rör dig i alla fall, och det kan inte återställas i alla fall. Nu växla tillbaka för att visa återställning trippmätare innan du flyttar.
  2. Kör 1,0 mil. Bara köra runt kvarteret några gånger tills trippmätare läser 0,9. Sakta ner så att du kan hoppa på bromsen och stannar inom ett par fötter vägmätare rullande över till 1,0, men om du upptäcker att du är i en korsning, bara hålla på tills du träffar 1,1 exakt. Det är inte så viktigt vad numret är, men mycket viktigt att du vet exakt vad det är att inom ett par tiotal meter. (50 fot skulle vara 1% fel om du använder 1,0 i dina beräkningar och det var verkligen 50 meter längre.)
  3. Växla tillbaka till avg mpg. Lämna bilen i enheten med foten på bromsen, precis som du skulle göra vid ett stoppljus. Du bör se avskaffandet mpg displayen. Få din stoppur redo och nästa gång mpg värdeförändringar, starta klockan. I mitt experiment, läser den 22,6 när jag först såg skärmen släppa 0.1mpg ungefär var fjärde sekund. Jag började stoppuret samma ögonblick såg jag 22,5 förändring 22,4. Krafsa ner det nummer du valde att börja på.
  4. Idle medan mpg läsning rasar. Vi är inte intresserade av vad displayen började på, varför det inte spelade någon roll hur effektivt eller dåligt körde vi det första mil. Vi är bara intresserade av hur snabbt läsning sjunker. Detta test kan göras med ganska bra precision i 3-4 minuter, men jag låter den gå på tomgång i nästan tio som i efterhand var overkill. När du tröttnat på tomgång, gör dig redo att stoppa stoppuret som nästa nya värdet kommer upp på mpg displayen. För mig, precis som avläsningen ändras till 13,5. Krafsa ner detta nummer och notera tiden på stoppuret. (För mig 9 minuter 42,2 sek = 9 42/60 = 9.70min)
  5. Gå hem och räkna. Eftersom mpg displayen visar dig Cumulative_miles / cumulative_gallons, och vi vet de kumulativa miles exakt, eftersom båda mätare återställdes på samma plats och räknade samma avstånd till vår tomgång plats, kan vi beräkna den kumulativa gasanvändningen till var och en av våra stoppur stunder. Med skillnaden mellan dem ger oss gas som förbränns mellan stoppur klick och därifrån kan vi beräkna liter per minut som används på tomgång. Hela formel är (Dist / StopMpg - Dist / StartMpg) / ElapsedTime. Jag räknade: (1.0/13.5 - 1.0/22.4) / 9,703 = (0,0741 - 0,0446) / 9,703 = 0.0294/9.703 = 0,00303 liter / minut. Om du uttrycker tiden i sekunder, då svaret kommer att vara i liter / sekund.
  6. Extra kredit. En bra forskare vill veta hur exakt hans / hennes mätning. De enda uppmätta kvantiteterna är avståndet och tiden. Vi har en god uppfattning om felet i fjärran, låt oss säga 10 meter av 5280, eller 0,2%. Så vad är fel i våra timing data? Du kunde gissa på variationen i reaktionstid på stoppuret, men det förbiser en variabilitet i de faktiska måtten bilen gör. Du kan uppskatta osäkerheten timing mätningen också. Istället för ett stoppur, skrev jag ett Excel-makro på min laptop för att logga en tidsstämpel när jag trycker Ctrl-Shift-Z, som jag gjorde varje gång mpg mätaren ändras till ett nytt värde. Detta gjorde det möjligt för mig att beräkna den kumulativa gasvärdet varje gång mpg mätaren ändrats, inte bara på den första och sista. Detta diagram visar tidsskillnaden mellan varje loggas punkt och nästa, visar några variationer. Osäkerheten någon tidsskillnad är halva bredden av "fuzz" runt den underliggande kurvan, i mitt fall, ungefär 0,021 minuter. (Alla tidsskillnad som har en av de pilot-fel spikar som start-eller stopptid påverkar punkt-till-punkt-beräkning, så att du kan även använda den här tomten så att du inte använder dåliga slutpunkter för slutresultatet .) En 1-sigma osäkerhet på 0.02minutes är omkring 0,2% av den totala 9.7minute testintervallen. (Även utan att bli bättre på stoppuret, kunde jag ha gjort en 5x kortare test och ändå fått en 1% noggrann mätning). Slutligen kan det finnas vissa systematiska fel i bilens interna bränsle Mätning, men vi litar på att mätaren för alla andra mått på gasförbrukning, så varför skulle vi misstro det nu? Ett test som är mer immun mot detta fel skulle vara att fylla upp tanken, tomgång i en timme eller två medan du sitter vid bensinstationen, sedan fylla den igen till samma punkt. Vi byter felet av bränsle mätsystemet med (o) repeterbarhet i fyllningen volym bensintank, men det skulle eliminera alla gnagande tvivel att bränslet mätsystemet är befängt felaktigt på låga bränsleförbrukningen till oro här. Jag har inte planer på att göra det, så om någon annan vill prova det, lägg till en kommentar.