E2a

Hur man vet vem borde installera bilelektronik

Du kan lätt hitta en hel del forum på Internet som diskuterar fordonselektronik och många platser som publicerar information om detta specifika område. Människor som har åsikter om vem som ska installera bilelektronik är ganska uppdelade i sina svar. Det är inte en lätt fråga att lösa eftersom det kan bero på flera faktorer - förtrogenhet med bilägaren med sin bilens elsystem, märke och modell på bilen, och den typ av elektronisk utrustning som måste installeras.

Uppenbarligen inte alla bryr sig om att vara kunnig om det inre arbetet i sina bilens elsystem. Det mesta som kan förväntas av en typisk bilägaren att lära sig är hur man ersätta eller ladda bilbatterier. Deras behov och önskemål dock ofta överskrider deras förståelse. Således frågan kommer upp när de äntligen får en längtan att sätta en subwoofer, DVD-spelare, eller en satellitmottagare i sina bilar. En absolut nybörjare i bilelektronik eller någon som finner elektronik i allmänhet att vara så esoteriska bör börja med att läsa bruksanvisningar, forska tips och hämta kopplingsscheman. Detta kan redan hjälpa en hel del för dem som insisterar på att ta gör-det-själv-rutten. Men ingen mängd teori eller boka smarta kommer att kompensera för erfarenhet som är vad en auktoriserad professionell har massor av.

Gamla bilar har enklare elsystem

Gamla bilar har enklare elsystem. Installera en radio i ett sannolikt skulle bara behöva hitta rätt hjälpspännings, ansluter jordledning och säkra alla dessa anslutningar så att de inte hänga eller sticker ut och orsaka olyckor. Moderna bilar har dock betydligt mer komplex kretsar. De har nu datorsystem som styr och automatisera allt från motorn till fönsterhissarna. Vad skulle ha varit en enkel skarvning jobb i en gammal modell bil skulle vara otänkbar i en modern bil. Man kan lätt kortsluta ledningar, skada utrustningen som ska installeras eller stek bilens elsystem. Även den första uppgiften att lokalisera de rätta trådarna och terminaler kan redan vara en börda i sig som instrumentpaneler i nya bilar är mer sömlöst monterade och det skulle ta några specialverktyg bara för att öppna panelerna utan att förstöra dem.

Hur man vet vem borde installera bilelektronik. Gamla bilar har enklare elsystem.
Hur man vet vem borde installera bilelektronik. Gamla bilar har enklare elsystem.

Typiska konsumenter På grundval frasen "bilelektronik" skulle ofta tänker bil ljudutrustning - radio, cd-spelare, förstärkare och högtalare. Men det finns faktiskt en hel del andra typer av elektroniska enheter som kan installeras i en bil. Det finns avlägsna automatiska tändsystem, stöldskydd system, radio satellitmottagare och GPS-system. Var och en av dessa naturligtvis kommer med sina egna komponenter och unika förfaranden för installation. En fråga som snabbt kommer att uppstå när du installerar en tredje part bil elektronisk apparat är inkompatibilitet. Det måste vara en bra matchning mellan bilmodell och enheten.

För att göra rätt beslut om huruvida att göra en installation själv eller anlita en professionell, måste du göra en ärlig och korrekt bedömning av de faktorer som beskrivits ovan. Om du tror att du har en lämplig kompetens, är villiga att sätta i tid och ansträngning, och kan inför risken för tömning bilens och elektronisk utrustning garanti och sedan gå vidare - dra upp ärmarna. Anställa en professionell kan verka som det bekvämt och säkert utnyttjandet. Men tänk på att inte alla som accepterar pengar för att göra ett jobb är faktiskt en expert. Att välja att en hyra en professionell innebär sedan hitta en som är trovärdig. Bil elektronisk utrustning garantier ofta betraktas som ogiltiga av de flesta tillverkare om de inte installeras av ackrediterade återförsäljare eller auktoriserade yrkesutövare.