E2a

Hur man väljer träsniderier verktyg

Träsnideri kan definieras som en konst att skapa och dekorera trä genom snida med en vass handverktyg. Det har varit slöjdare sedan tiden då människan har använt verktyg. Dessa verktyg ger skålar och koppar med detaljerade verk ren konst. De är ansvariga för att göra träsnideri intressant och mycket tilltalande för utövare i varje kultur i hela världen. Om du är intresserad av carving trä, måste du lära dig att välja verktyg som används för träsnideri.

Hur man väljer träsniderier verktyg. Det innebär att du måste bekanta sig med de olika verktygen innan du börjar köpa verktyg du kanske aldrig använder.
Hur man väljer träsniderier verktyg. Det innebär att du måste bekanta sig med de olika verktygen innan du börjar köpa verktyg du kanske aldrig använder.

  1. Det innebär att du måste bekanta sig med de olika verktygen innan du börjar köpa verktyg du kanske aldrig använder. En grundläggande verktyg som ingår vanligtvis en förskärare, hål, mejsel, V-verktyg, veiner och skärpning utrustning. En carving kniv används för att skära, klippa och utjämna träet. En skölp är en böjd skäregg för carving rundor, svepande kurvor och gropar. Mejseln användes för rengöring av plana ytor och linjer. Den V-verktyget är för att sätta fokus på linjer. Och veiner är en djup skölp med en skäregg formad till ett U. och skärpning utrustning är viktig i underhållet av kanterna. Också en klubba, tillsammans med en speciell skruv kommer att slutföra en Carvers kit.
  2. Det har alltid varit ett dilemma för nybörjare i träsnideri att producera egna träsniderier verktyg. Således föreslås att dessa nybörjare träsnidare börjar med amatör verktyg, som har kortare längd skaft, jämfört med de verktyg som används av avancerade slöjdare, vilket gör dem lättare att hantera. Professionella verktyg med längre skaft ger mer arbete att göra på en gång. Men både professionell längd och amatör verktyg längd ger samma storlek och svep. Verktyg omväxlande polerade och slipade. Ofta skaften och blad av verktygen är rena och släta. Tool handtag är oftast gjorda av trä, men marknader idag erbjuder olika stilar. De kan vara runda, åttkantiga, fyrkantiga med vinklad-kanter, handtag med enkla eller dubbla fälgar, plast handtag, läder utjämnade handtag eller gummerade handtag.
  3. Men oavsett stil tilltalar dig, tänk på att verktyg måste vara mycket kraftig för att leverera deras funktion. Du måste dock alltid komma ihåg att det är omöjligt att ha en komplett uppsättning av trä carving verktyg. Dessa verktyg är beroende av vilken typ av projekt du vill uppnå. Det finns verktyg som används för carving en blomma som inte kan vara lämpligt om du vill skära en gudinna.
  4. Du kommer också att fortsätta att uppdatera och lägga till din samling av verktyg, så att du får nya tekniker i carving. De verktyg som diskuterats ovan är de vanligaste och sett i ett grundläggande verktyg inställd för träsnideri.
  5. Du måste fortsätta använda dina verktyg, eftersom, som ni fortsätta använda dem, kommer du att kunna träffa dig carving behov. Det gör vettigt att alltid hålla bitarna finslipat och i gott skick för att skydda dina investeringar i dessa verktyg.
  6. Du kan hålla dina verktyg i bra skick genom att lagra dina bitar i en hållare för att hålla dem från att slå varandra, inte tillämpa för mycket press när du använder den, rengöra den med en mässing borste och ta bort sågspån efter användning.

Dessa är bara några av de tips som är avsedda för bra underhåll av dina verktyg. Kom ihåg att bra underhåll förlänger livslängden på de verktyg som du har.