E2a

Hur man väljer sten carving verktyg

Carving är en konst som kräver inte bara tålamod och skicklighet

Carving är en konst som kräver inte bara tålamod och skicklighet, men också rätt verktyg och utrustning. En carving verktyg kan inte användas för alla typer av carving och stenar. Det måste matcha till din stil, ditt mål och viktigast av allt, bergarten du använder. I själva verket, skicklighet och tålamod är inte tillräckligt för en lyckad carving. Matchande rätt verktyg med rätt berget är av högsta betydelse. Om du planerar att starta carving, här finns sätt om hur man väljer sten carving verktyg.

Hur man väljer sten carving verktyg. Tänk på din carving behov.
Hur man väljer sten carving verktyg. Tänk på din carving behov.

  1. Tänk på din carving behov. Vid val av en såg som du kommer att använda för att minska stora överskott delar och själva stenen, är det enda du behöver tänka på vilken typ av sten som du carving. Olika bergarter kräver olika såg. Till exempel, om du använder kulor eller granit, kan du behöva en motorsåg eftersom dessa stenar är de hårdare sådana. Sticksåg eller nyckelhål, eller andra små handsåg kan utnyttjas för lättare stenar som täljsten, etc.
  2. Skaffa en pitching verktyg och en hammare för att slå ner stora paket. När du redan har stenen måste huggen, använd en pitching verktyg och en hammare för att trimma ner enorma delar och gör det närmare din syftar figur. Precis som sågar, pitching verktyg och hammare bör också väljas baserat på den typ av sten du använder. Hårdare stenar behöver tyngre hammare. En hammare för detta väger vanligtvis 2 till 4 pounds.
  3. Skaffa dig alla typer av mejslar. Mejslar är också viktiga verktyg i carving. Det finns olika typer av mejslar. Alla har olika användning. Var noga med att skaffa dig alla dessa. Prova var och en och uppfinna din egen stil. Denna del skulle vara ett trial and error för att se vilka av dessa mejslar passar din stil, kanterna som du vill, och din komfort samt typ av sten du arbetar med.
  4. Bekanta dig med de olika raspar och filer också. Observera att raspar och filer har olika kvaliteter för olika typer av stenar. Raspar och filer med större tänder är bra för utjämning hårdare bergarter. Lättare och mjukare berg kan vara bra med de mindre. I bästa fall bekanta dig med olika grova för raspar och filer och personligen avgöra vilka av dessa är bäst för dina sniderier.
  5. Förbered alla tunga utrustning för granit. Kom ihåg att granit är den svåraste stenen. Så när du arbetar med det, se till att säkra dig med rätt tung utrustning som en uppsättning av hårdmetallbestyckat. En uppsättning detta inkluderar tunga filer och raspar, och mejslar passar för en granit typ. I bästa fall förbereda andra kraftfulla carving verktyg samt när man arbetar på en granit sten, som pneumatisk hammare.
  6. Korrekt hantering av carving verktyg. Carving verktyg bör hanteras med all vård att förlänga dess livslängd. Det bör endast användas i en lång enda riktning slag. Annars, dess blad kommer tråkig på nolltid.

Matcha dina carving färdigheter och tålamod med rätt carving verktyg kan betyda skillnaden mellan en bra skulptur och ett dåligt gjort konst. Så medveten och medveten om olika carving utrustning.