E2a

Hur man väljer rätt motorcykeldäck

När du tänker på däck skulle den vanligaste tänkandet vara alla däck har samma syfte och varje däck är densamma. Men en sak du bör komma ihåg om du äger en motorcykel och du måste köpa nya däck som motorcykeldäck är olika. Framdäcket skiljer sig från den bakre däcket. Varje motorcykel däck är gjord för ett specifikt ändamål så var försiktig i ditt val främre och bakre däck. Framdäcket är naturligtvis för styrning riktningar och den bakre däcket är konstruerat för att hålla bromsarna och det bär det mesta av lasten av motorcykeln. Att välja dina däck är kritisk och det är svårt om du inte har någon tidigare kunskap om dem. Utrusta dig med informationen att välja rätt motorcykeldäck, tänk dessa tips och väljer basera på dessa överväganden:

  • Du kan inte köpa däck utan att veta specifikationerna för din motorcykel. Du bör veta storleken på dina däck, dess hastighet betyg och slitbanemönster. Du kan bläddra din instruktionsbok för att avgöra om din motorcykel är att ange ett märke av däck rekommenderas att använda för den. Överväg forska på nätet eller via experter om vilket märke av däck är bäst att använda för din specifika ändamål. Vet du vad ändamål behöver du motorcykel för. Är det för racing? Är det för pendling? Dessa frågor bör besvaras innan du kan välja rätt däck till din motorcykel.
  • När du har bestämt specifikationerna för din motorcykel, skulle nästa sak du bör bestämma vara vilka villkor du ska använda din motorcykel till. Om du kommer att gå ridning dirt bike, få däck för tunga mark terräng och lera-halkskydd. Om du rida på gatorna, det är inte en dålig idé att få samma tunga däck som de skulle hävda din säkerhet.
  • Köp inte på första impuls du har. Precis som shopping för kläder eller utrustning, välja rätt motorcykeldäck innebär en hel del forskning och jämförelse. Forskning på Internet om de märken du eyeing att få. Ring däckföretag eller leverantörer och fråga detaljer om märket på däck som du vill få, som kommer att innehålla alla specifikationer och priset för varje varumärke.
  • Begränsa dina val till tre. Jämför däcken noga lägga ut varje för-och nackdelar tydligt. Din säkerhet är den viktigaste frågan som måste åtgärdas så se till att täcka säkerhetsfunktioner däcken du valde. Läs recensioner från användare som hade tidigare erfarenheter på dessa specifika däckmärken. Efter att ha jämfört, välj den som har mest fördel för dig.

Hur man väljer rätt motorcykeldäck. Du kan inte köpa däck utan att veta specifikationerna för din motorcykel.
Hur man väljer rätt motorcykeldäck. Du kan inte köpa däck utan att veta specifikationerna för din motorcykel.

Nyckeln till en motorcykel goda körförhållanden är att bibehålla dina däck hela tiden. Däck kan pågå i åratal om du vet hur man håller dem på ett minimum slitage. Kontrollera alltid dina däck innan ut för en "run". Om de redan är slitna, inte riskerar själv att gå ut med slitna däck. Om du plötsligt omkull ett däck, skulle du inte kunna styra din motorcykel. Din personliga säkerhet frågan bör lösas och säkerställas.