E2a

Hur man väljer olja och vätskor för en Chevy lavin

Sedan debuten redan 1991 visade sig Chevy Avalanche är ett av de mest flexibla fordon upp till denna dag. Många recensioner gav höga betyg på de olika Avalanche modeller på grund av dess innovativa konfigurationer och imponerande prestanda, för att inte tala sitt mjuk körning funktioner. Som med alla bilar, är korrekt underhåll som krävs för att hålla den i gott skick. Regelbundna detaljer, särskilt kontroll av dess vätskor är säker sätt att behålla din Chevy Avalanche utför som bäst.

Den här artikeln kommer att ge dig tips om hur du väljer rätt vätskor och olja för en Chevy Avalanche.

  • Motorolja. Du kan välja mellan en SAE 5W-30 eller en 10W-30. Medan de flesta experter säger att det verkligen är ingen stor skillnad mellan de två. Det är fortfarande rekommenderat att du går med vad din manual ger råd dig att använda. Du kanske också vill överväga vädret eller klimatet i ditt val motorolja. En 5W-30 rekommenderas om du räknar kallare temperatur. Se till dock att oljan är godkänd av API för motorer som drivs med bensin.
  • Fram-och bakaxlarna. Axlarna är viktiga strukturella delar av ett fordon. Den bibehåller positionen av hjulen och bär vikten av hela fordonet, inklusive dess last. Därför är det viktigt att hålla dem väl smord och pålitlig. Använd en SAE 80W-90 för att smörja de främre axlarna och en syntetisk 75W-90 för bakaxlarna.
  • Automatisk växellåda. Detta är ett mycket praktisk funktion som gör det möjligt för föraren att växla utan att behöva göra det manuellt. Den DEXRON serien är kanske den mest populära och mest använda Automatic Transmission Fluid (ATF). Du kan använda en DEXRON / MERCON III eller den senaste DEXRON VI påfyllning.
  • Servostyrning. Annan förarvänlig komponent i en Cheva Avalanche är dess servostyrningen. Det ger föraren lyxen att vända och flytta ratten med lätthet och komfort. Emellertid, kan det också vara en viktig orsak till olyckor och även dödsfall om den inte bibehålls eller när systemet misslyckas. Se till att du regelbundet inspektera nivån av Styrservoolja kvar i tanken. Använd en General Motors (GM) Styrservoolja (PSF) för din Chevy Avalanche.
  • Bromsvätska. De flesta bilar experter menar att bromsvätskor måste bytas eller spolas varje 1 till 2 år, särskilt glykolen baserade typen. Intermittent inspektion och vätskeersättning eller förändringar är också perfekt för att garantera säkerheten. En DOT-3 bromsvätska är ett smart val.
  • Kylvätska. Flesta Chevy modeller kräver användning av GM godkända DEX-COOL frysskydd / kylmedel. Var noga med att blanda kylvätskan med lika delar vatten, helst destillerat och ren. Hålla sig borta från barn eller husdjur räckhåll. Kylmedel har en trevlig doftande lukt som kan förväxlas som en drickbar lösning.

Hur man väljer olja och vätskor för en chevy lavin. Automatisk växellåda.
Hur man väljer olja och vätskor för en chevy lavin. Automatisk växellåda.

Beroende på tillverkarens rekommendation kan ett fordon kräver olja och vätska ändras varje 3000 miles eller 7500 mil. Regelbunden inspektion av olje-och vätskebehållare med användning av en mätsticka är ett mycket effektivt säkerhetsåtgärd.