E2a

Hur man väljer material för stickning

Ett av de enklaste konst och hantverk hobby är stickning

Ett av de enklaste konsthantverk fritidsintressen är stickning. Detta kan vara roligt för både unga och gamla och kan vara mycket tillfredsställande när du är klar ett mönster. Men innan du kan komma igång på stickning är det mycket viktigt att välja rätt och de lämpligaste stickning material för att du ska kunna avsluta din stickning mönster.

Hur man väljer material för stickning. Ett av de enklaste konst och hantverk hobby är stickning.
Hur man väljer material för stickning. Ett av de enklaste konst och hantverk hobby är stickning.

När det gäller att välja din stickning material, här är en guide i att välja och slutföra det material som du behöver för stickning.

  • Stickmönster - Om du är nybörjare är det bäst att börja med en enkel stickmönster för att testa din förmåga. De flesta människor förlorar sitt intresse stickning eftersom de börjar med en mycket svår mönster som de inte riktigt kan följa eller avsluta. När du går till en konst och hantverk butik, kontrollera koden på mönstret för att bestämma svårighetsgraden. Om du har möjlighet att avsluta ett mönster, kan du gradvis gå vidare till nästa nivå av svårigheter mönster.
  • Stickning st - De stickor finns i olika storlekar och storleken som du behöver beror på det mönster som du använder. Den st påverkar täthet eller slarv av dina stygn, vilket i sin tur kommer att påverka din mönster. Om du är fast beslutna att bli en expert på stickning eller att vända stickning till en hobby då det skulle vara bäst att köpa strumpsticka set. Om du fortfarande testar vatten när det gäller att stickning, kontrollera sedan mönstret vad nålen det antyder.
  • Sticka typ - Andra än storleken, det finns också olika typer av stickning nål. Du har den enda pekade, dubbel pekade och rundst och du kan välja om du vill ha den i metall eller plast. Återigen, när man väljer en nål typ, skulle det alltid vara bäst att kontrollera mönstret krav, men för nybörjare är det bäst att använda en enda spetsig nål.
  • Sticka längd - Nålarna finns i olika längder, eftersom användaren måste vara bekväm att använda det medan du håller stygnen. Har en känsla av olika nålens längd och välj den längd som du känner dig bekväm med och du tror att du kan arbeta med.
  • Garn typ och färg - När du arbetar med ett mönster, se till att endast köpa ett märke av garn för hela mönstret. Du behöver inte följa den föreslagna varumärke mönstret om du inte kan hitta den. Du kan prova letar efter en garn av ett annat märke, men liknande i vikt. När det gäller färger är det bäst att köpa den i bulk än i bitar för om rätt garn färg tar slut, kanske du har en svår tid att försöka hitta exakt samma garn färg.


Stickning kan vara en rolig och utvecklande hobby speciellt när du kommer till slut ett mönster och det visar sig vackert. Det är därför om du vill komma igång med att sticka vana sedan se till att välja rätt material för stickning.