E2a

Hur man väljer ett tema dans skäl

En dans skäl är kulmen på veckor och månader av hård träning. Det är dags att visa upp för en publik vad du kan göra. Planera en dans skäl börjar med att välja ett tema. Det måste vara något som olika nivåer gör tillsammans en scen. Det är bra att välja ett tema som gör att du kan utföra olika typer av dans. Idéer för ditt tema kan komma från populära låtar, filmer, shower, färger eller ens aktuella händelser. Ditt tema kan vara så bred eller så smal som du vill. Till exempel kan du gå med rock'n'roll vs Elvis Presley låtar.

Du vill imponera på din publik och ta fram det bästa i dina artister. Här är några frågor att ställa för att hjälpa dig att bestämma hur du väljer ett tema dans skäl.

  1. Vem kommer att utföra? Kommer artisterna kommer från nybörjarnivå, medel för professionell nivå? Se till att ditt tema är genomförbart för dem. Om ditt tema är alltför ambitiös som kräver alltför många komplicerade rörelser, kan det hindra bara dina dansare. Det måste vara lämpliga för kompetensnivå för artisterna. Det är bra att fråga dina elever vilka idéer de skulle vilja göra.
  2. Vad är kompetensnivå? Ditt tema bör göra det möjligt för olika nivåer som skall införas tillsammans. Det finns vanligtvis olika klasser för varje skicklighet och ålder nivå. Du börjar med de nybörjare sedan arbeta dig fram till de mer erfarenhet dansare.
  3. Vem är din målgrupp? Föräldrar och vänner är oftast de tittar på dansen skäl så det är bra att ta med element som kommer att vara relatable för din målgrupp. Men om du utför en viss grupp, till exempel mor-och farföräldrar, eller kanske barnen, vill du välja ett tema som de kommer att uppskatta att behålla deras uppmärksamhet. För äldre grupper kan du välja något från deras tid eller konstnär populär i sin generation. För en publik av barn, kan du välja att gå med populära sagor. För tonåringar, kanske du vill gå med något samtida. Ditt tema ska vara åldersanpassade.
  4. När är skälet? Tänk på säsongen när skäl kommer att bli. Under december, jul teman är ett självklart val. Om det är en kommande semester, så kan du välja att centrera tema på det, som mors dag eller Alla hjärtans dag till exempel. Aktuella händelser kan även vara ett tema sådan miljöfrågor.
  5. Har du resurser för att utföra den? Var realistisk och besluta om ditt tema är något du kan göra. Kommer din plats rymma antalet artister och kommer det att finnas tillräckligt med utrymme för alla rekvisita och musiker kommer du att använda? Kommer du att ha tillgång till rekvisita och kostymer som behövs för att få fram temat? De flesta musik finns tillgänglig för nedladdning på iTunes. Även om du har en genomarbetad tema kan du välja att förenkla den genom att bara få element från dig tema såsom färger eller kanske bara låtarna.

När du har ett tema

Hur man väljer ett tema dans skäl. Vem kommer att utföra?
Hur man väljer ett tema dans skäl. Vem kommer att utföra?

När du har ett tema, kan du enkelt styras om låtvalet, koreografi, scenografi och alla andra element som är nödvändiga för att förverkliga din vision. Idéer finns överallt omkring dig! Välj bara en som kommer att visa upp dina talanger som bäst. Dans skälen tar en hel del förberedelser, men det hårda arbete kommer att översätta på scenen.