E2a

Hur man väljer en lacrosse stick

Lacrosse är en ganska populär sport i norra Europa där den har sitt ursprung. Det är en fil spel som involverar två motsatta grupper med tio eller tolv spelare i varje. Det primära syftet med varje lag är att skicka bollen med hjälp av en specialiserad pinne kallas Crosse, in i mål i motståndarlaget. Den med den högsta poängen för en given mängd minuter förklaras som vinnare. Många tror att pinnen eller Crosse i synnerhet, är den enskilt viktigaste utrustningen i att spela spelet. Att hitta den mest perfekta passformen skulle ofta leda till att du och ditt team framgång. Den Crosse finns i en mängd olika mönster, former och storlekar, vilket gör det svårt för dig att välja den som passar dig bäst. Här är några tips på hur man väljer en lacrosse stick.

  • Känna till de delar av din Crosse. Den lacrosse minnet bör mäta inom intervallet 40 till 72 inches för män och från 36 till 43 inches för kvinnor. Det bör hooked på toppen med sina strängar vävda av tarmen, rawhide, linne sladd eller klocka sträng som uppträdda över dess krökta del i en diagonal sätt för att bilda en sammanvävd nätverk. Dessa utgör i princip upp axeln och fickan. Axeln är vanligen en komposit eller metallegering och den triangulära huvud, innehållande fickan av invävd nätverk av strängar.
  • Undersök fickan. Var särskilt uppmärksam på vilken typ av fickan på din Crosse. En nätficka ger bättre bollkontroll medan du gör andra typer av rörelse. Å andra sidan, ger den traditionella vävda fickan inte stor kontroll men gör för det genom att erbjuda noggrannhet när de passerar och skjuta, och rekommenderas därför för mer avancerade spelare. Också leta efter en Crosse som har två eller färre skytte strängar som är tät för att ge god kontroll över bollen. Tänk på att syntetiska badskor är bättre än läder sådana, som i allmänhet inte är lika hållbart som den förra. Badskor är de fyra eller fem remsor vanligtvis uppträdda på längden över huvudet av pinnen. På liknande sätt, påverkar djupet av fickan hur en viss spelare passerar bollen. Djupare fickor används i allmänhet för korta pass medan grundare sådana är lämpliga för långa pass.
  • Mät vikt av pinnen. Praktiska är anledningen bakom varför tyngre pinnar används för försvar och ljusare är bäst för att attackera. Väg din Lacrosse pinne och uppskattning mot en standard vikt. Från denna kan du bestämma vilket läge Crosse passar bäst för.
  • Mät längden av pinnen. Längden på Crosse beror på höjden av spelaren med denna utrustning. Se till att du hittar den lacrosse stick som passar bäst för din längd. Eftersom varje position i fältet kräver ett visst intervall av mätningar, se till att du spelar den position som du är mest bekväm och tillfreds när du använder Crosse.
  • Inspektera allmänna utseende Crosse. Se till att pinnen är fri från sprickor eller skador. Undersök både huvudet och axeln för eventuella avvikelser.


Hur man väljer en lacrosse stick. Känna till de delar av din crosse.
Hur man väljer en lacrosse stick. Känna till de delar av din crosse.

Med dessa tips i åtanke, kan du välja redan lacrosse stick som bäst passar dig. Slutligen, kom ihåg att du kan välja att köpa från en online specialitet leverantör eller någon sportaffär.