E2a

Hur man väljer en audition sida

Agera är en vanlig talang som de flesta människor ville de hade förvärvat

Agera är en vanlig talang som de flesta människor ville de hade förvärvat. Det är i grunden baserad på att förmedla känslor och leverera linjer på rätt sätt. På grund av detta, blivande skådespelare förbereder en audition sida som kommer att leda dem till rampljuset. En audition sida är en kort monolog som visar upp hur du läser och leverera linjer samtidigt sätta rätt känslor i dem. Vissa audition sidor som vanligen används är Shakespeares litterära stycken som Hamlet och Romeo och Julia. Det finns faktiskt en hel del audition sidor att välja mellan, men du måste veta hur man väljer den rätta för dig. Om du inte vill hamna mathållning på scenen, försök följa guiden nedan vid val av audition sida som är bäst för dig.

Hur man väljer en audition sida. Leta efter en scen av människor med en konversation.
Hur man väljer en audition sida. Leta efter en scen av människor med en konversation.

  1. Leta efter en scen av människor med en konversation. Begränsa ditt val till två personer så att läsningen av linjer inte skulle förvirra dig. Audition för en roll i princip börjar med läsning av linjerna. Så innan du gör, se över dina rader och vara i karaktär innan scenen.
  2. Litterära bitar som är bra för audition sidor kan vara tröttsamt och överväldigande att läsa. Tänk på att läsa lönar sig. Du kan snubbla på scener med slående linjer. Dessa är oftast bra audition sidor eftersom du kan förmedla intensiva känslor, särskilt när de levereras som det ska vara.
  3. Välj en karaktär som bäst skildrar din riktiga personlighet. Om du är mer av en skurk, välj en scen där du kan visa din "skurk-ness". På så sätt kan du visa agera som är jämn och naturlig. Aspiranter som inte är i karaktär saknar ofta känslor och vet inte hur man levererar linjer effektivt.
  4. Välj den genre som du är bäst på. Om du är bra på att leverera punch linjer, gå för komedi. Om dessa ögon kan ge tårar enkelt skapa ett drama scen. Utvärdera dig själv att göra detta så att du kan begränsa dina val av audition sidor.
  5. Som din naturliga personlighet, bör du också överväga din åldersgrupp så att du kan väl relatera till det tecken som du försöker att agera ut. Det finns dock några talanger sökning som låter dig utforska din komfortzon och så småningom din osäkra zonen. De gör detta för att bedöma ett mångsidighet.
  6. En bra audition sida måste ha en konflikt med det. Du ska inte bara berätta en historia, snarare krydda upp det med scener som skulle fånga hjärtat av tittarna. Välj en sida av argumentet som visar din styrka att agera.
  7. Bortsett från din audition sida, bör du veta vilken typ av material kan användas som rekvisita under din audition. Du måste vara särskilt med dessa material och se till att de kan liva upp scenen.
  8. Känn dig inte överväldigad och skrämmas av att vara framför scenen. Rensa dina sinnen och gör ditt bästa när på scenen. Agera som det är din sista tid att agera och tänka att du gör det du gör bäst.

Oavsett dina ambitioner är, bör du känna till saker att tänka och därmed komma med en bra audition. Oavsett om du gör det eller inte, åtminstone du har gjort ett intryck på publiken och få god respons.