E2a

Hur man utvecklar en kreativ vana för livet

Vanor är en av de mest kraftfulla tekniker som vi kan använda för att hjälpa oss att göra saker automatiskt och utan att tänka. Genom att utveckla kreativa vanor vi kan vi undvika smärtan av att kämpa för att dra oss till sidan eller arbetsytan varje gång vi vill skapa, i stället finna oss själva vilse mitt i att skapa innan vi ens har insett det.

Hur man utvecklar en kreativ vana för livet. Det finns några viktiga faktorer för att utveckla en kreativ vana för livet som gör att skapa så mycket lättare för dig.
Hur man utvecklar en kreativ vana för livet. Det finns några viktiga faktorer för att utveckla en kreativ vana för livet som gör att skapa så mycket lättare för dig.

Det finns några viktiga faktorer för att utveckla en kreativ vana för livet som gör att skapa så mycket lättare för dig. Här är de steg att följa:

 1. Börja med en nås målet. Om du säger till dig själv "Okej, jag ska skapa varje dag utan att misslyckas för resten av mitt liv!" då bara tanken på det är mycket skrämmande och omedelbart sätter dig under en stor press. Även om det handlar om att skapa - något du älskar och njut - det kommer över mer som ett livstidsstraff!

  Så istället, börja med bara 30 dagar. Säg till dig själv: "För de närmaste 30 dagarna, jag ska skapa lite varje dag och anteckna vad jag skapar i slutet av varje dag sedan i slutet av 30 dagar jag får se hur jag har. på, märka vad som fungerat bra och vad har, och framsteg därifrån. "

 2. Lite varje dag. Nästa är att ställa en-kan belopp varje dag. Räknar med att skapa i 3 timmar om dagen igen är skrämmande och så höga förväntningar kommer bara skrämma dig och kan orsaka din kreativitet för att torka upp helt.

  Så sikta på bara 15 minuter för att skapa en dag. Välj en tid på dagen som fungerar bäst för dig. Vi har alla våra föredragna tidsuppgifter tidigt på morgonen, mitt på eftermiddagen eller sent på kvällen. Välj vad som fungerar för dig, blockera ut det lilla 15 bit av tid i en kalender eller dagbok och satsa på den varje dag.

 3. Erkänna omfattningen av din kreativitet. Vi tenderar att endast betrakta oss själva som att vara kreativ om vi engagerade i någon allmänt erkänd konstform, som att måla eller skulptera eller skriva. Naturligtvis dessa är kreativa handlingar, men att erkänna endast dessa är att göra dig själv och din kreativitet en stor otjänst.

  Här är de steg att följa. Börja med en nås målet.
  Här är de steg att följa. Börja med en nås målet.

  Kreativitet är ett sätt att tänka, vara och göra, är det inte bara om att göra konst. Du är kreativ i hur du planerar din dag, i hur du laga mat, och i hur man vårda och utveckla relationer för att bara nämna tre. Tänk på alla de olika sätt din kreativitet kommer in och inse hur kreativ du redan är.

Var uppmärksam på dessa 3 viktiga områden och du kommer att börja utveckla en kraftfull daglig kreativitet vana i några dagar. Efter dina första 30 dagarna, gratulera dig själv, och börja en ny 30, denna gång utöka din dagliga kreativa tid på 20 eller 30 minuter.

Fortsätta att bygga stadigt och har du i stället en kreativitet vana som kommer att tjäna dig väl för resten av ditt liv.