E2a

Hur man upptäcker en översvämning - skadad bil

När du handlar för en begagnad bil, man vet aldrig vad du får in. Om du har tur kan du få ett begagnat fordon rapport på din bil. Men dessa är inte alltid up-to-date. Ditt bästa försvar mot att köpa en citron är att veta vad man ska leta efter och leta efter tecken på större skador själv. Här är några tips som hjälper dig att upptäcka en översvämning-skadad bil.

Steg 1

Leta efter smuts och tecken på vatten. Vatten från en översvämning kommer att lämna fysiska ledtrådar på en flod-skadad bil. Du kan upptäcka översvämningsskador på en bil genom att leta efter fukt och smuts på bilen och i dess delar. Titta noga på strålkastarna för att se om det finns fukt inuti dem. Inspektera handskfacket, bål, konsolen och även under de golvmattor. Du kommer också att behöva titta under huven på bilen för att se om floden trängde motorn. Vatten, smuts och rost under huven är alla tecken på en översvämning-skadad bil.

Steg 2

Hur man upptäcker en översvämning - skadad bil. Leta efter smuts och tecken på vatten.
Hur man upptäcker en översvämning - skadad bil. Leta efter smuts och tecken på vatten.

Ger bilen en bra sniff. Din näsa kan vara den första att varna dig om en översvämning-skadad bil. Det kommer att lukta som mögel och mögel om det har nedsänkt i vattnet från översvämningarna. Sådana skador är svåra att reparera snabbt också, eftersom mattan och stoppning är inte snabba att torka. Detta ger en smaklös lukt i bilen och särskilt på tygerna. Om något luktar skumt om bilen, styra klart. Det var troligen skadad av en översvämning.

Steg 3

Leta efter uppenbara reparationer och utbyten. Efter en översvämning kan en lömsk försäljare försöker dölja bevis på översvämningsskador genom att ersätta översvämningar skadade komponenter i bilen. Ta del av alla omaka tyger, delar eller andra detaljer i bilen. De som har ersatts kommer att stå ut som nya och blanka jämfört med de ursprungliga inre delar. Akta dig för resonemanget ges för en begagnad bil med en "helt ny interiör".

Steg 4

Gå för en snabb enhet. Du kan snabbt svara på dina frågor om huruvida en bil är översvämning skadade genom att vrida på den. Testa att varje elektriska systemet fungerar korrekt och att inget vatten (eller fukt) sipprar från någon av ventilerna eller öppningar. Ta bilen för en enhet och dubbelkolla att allt fungerar som det ska. Annars kan det vara tecken på en flod skadad bil.

Steg 5

Ger bilen en bra sniff. Leta efter uppenbara reparationer och utbyten.
Ger bilen en bra sniff. Leta efter uppenbara reparationer och utbyten.

Ta bilen till en auktoriserad mekaniker. Om du inte litar på ditt eget omdöme, ta bilen till en professionell. Ha en licensierad tekniker ser över bilen. Tänk på att om fordonet fortfarande är nytt eller under garanti, något bevis för översvämningsskador upptäcks av en tekniker automatiskt tomrum fordonets garanti. Detta är definitivt något du behöver undersöka innan du köper en begagnad bil. Oavsett hur ny bilen kan visas, är det alltid en bra idé att ha en professionell bekräfta att det är översvämningar fri och fortfarande under garanti.

Steg 6

Skaffa en rapport fordon historia. Som en sista säkerhetsåtgärd mot att köpa en eventuellt översvämningar skadad bil, begära en rapport fordon historia från Carfax. Allt du behöver är VIN (Vehicle Identification Number) för att få en komplett historik på alla olyckor som bilen har varit i, och eventuella reparationer eller påminner det har gått igenom. Tänk på att Carfax inte garanteras att lista alla skador burken har utstått. Om titeln har ändrats flera gånger, kan det vara tecken på att de tidigare ägarna försöker dölja det faktum att bilen har haft svåra skador genom att flytta in och ut ur olika stater där rapportering begagnad bil problem kan vara lika stränga. Och vissa reparationer kan ha missat av Carfax till följd av allt titeln-blandning. Se till att du köper en rapport från Carfax, men lita inte på det enbart när du gör ett beslut om huruvida en bil är översvämning skadad.