E2a

Hur man uppskattar science fiction och fantasy

Science fiction är en sub-genre av fiktion

Science fiction är en sub-genre av fiktion. Det kan vara en roman eller en film som har en vetenskaplig tema som är högst osannolikt att hända. Elementen eller handlingen i science fiction kretsar kring åtgärder som trotsar naturlagarna. Några av de teman av science kan innehålla utomjordingar, ufon, i yttre rymden resor, tid resa och mycket mer. Fantasy är en genre som handlar om användning av övernaturliga väsen och magi. Några av de teman fantasy berättelser kan vara enhörningar, älvor, dvärgar, drakar, älvor och mer.

Hur man uppskattar science fiction och fantasy. Science fiction är en sub-genre av fiktion.
Hur man uppskattar science fiction och fantasy. Science fiction är en sub-genre av fiktion.

Både fantasy och science fiction tillhör en grupp som kallas spekulativ fiction-genren. Spekulativ fiktion handlar platser och teman som till skillnad från den verkliga världen. De teman som vanligtvis används för spekulativ fiktion är omväxlande historia, utopi och även dystopi. Det kan vara svårt att ta till sig dessa typer av berättelser och begrepp som vi inte upplever dessa alternativa världar.

Här är några tips på hur du kan uppskatta science fiction och berättelser fantasy:

  1. Open Mind - Köp eller låna några böcker science fiction, tidskrifter vetenskap, romaner fantasy eller serier som har fiction-genren science och fantasi. Läs sammanfattningen av berättelserna och se vilka av dem intresserar dig. Innan du läser eller tittar på dessa spekulativa fiction filmer och romaner, måste du komma ihåg att hålla ett öppet sinne. En av de saker du kan göra för att uppskatta dessa genrer är att låta fantasin flöda. När du läser eller tittar dessa, måste du komma ihåg att allt är möjligt.
  2. Klassiker - Läs klassiker i genren innan läsa eller titta samtida verk. Genom att göra detta kan du se var närvarande arbeten kommer ifrån och vad som inspirerade dem att göra sådana verk i nuet. Du kan börja med att läsa "Frankenstein" av Mary Shelley, "1984" av George Orwell eller "20.000 Leagues Under the Sea".
  3. Be om förslag - Begärt förslag från dina vänner som redan fans av genrer kommer att hjälpa en hel del. Du kanske har samma intressen och därför njuta av vad din vän gillar. Om du inte vill spendera pengar ännu på att köpa böcker och filmer om science fiction och fantasy, kan du låna först från din vän för att se om du gillar dem. Du kan också börja läsa noveller först för att få ett prov på hur en roman kommer att visas.
  4. Bokklubben - Gå med i en science fiction eller fantasy bokklubb. Du kommer att kunna diskutera tomter, tecken och handlingen i varje bok du läser eller film du tittar på. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta andras idéer och se berättelser i ett annat ljus.

Dessa är några av de sätt du kan uppskatta science fiction och romaner fantasy, serier, noveller och filmer. När du redan har sett och läst en hel del från de genrer kommer du att science fiction och fantasy är både mycket intressant och underhållande. Du kan sedan gå vidare till andra genrer som du inte har haft en chans att upptäcka ännu.