E2a

Hur man undviker vanliga grammatiska fel

I en värld där många människor är politiskt korrekt men inte grammatiskt korrekt, kan du stå verkligen ut genom att ta tid att förbereda välskrivna papper med korrekt engelska grammatik. En grammatiskt korrekt CV är mer sannolikt att tas emot på ett positivt sätt av en framtida arbetsgivare än en som inte var det. Grammatiskt korrekt college papper kommer att göra högre betyg. Listan kan fortsätta och fortsätta. Det finns flera sätt att förbättra din grammatik och undvika vanliga grammatiska fel.

 1. Ta en grammatik kurs. Ta> Många av oss har glömt våra grammatik lektioner från gymnasiet, eller vi inte betala mycket uppmärksamhet åt dem i första hand. Många högskolor och universitet erbjuder icke-kredit grammatik repetitionskurser. Dessa kurser är vanligtvis erbjuds på natten, men de kan ha en online alternativ också. Genom att ta en kurs som denna, kan du minska drastiskt antalet vanliga grammatiska fel i ditt skrivande. Om du är intresserad, kontakta din lokala community college eller universitet. Om du inte bor nära en, kolla på nätet för att se vad som erbjuds. Dessa kurser är oftast billiga och kan vara väl värt den tid och pengar.

Hur man undviker vanliga grammatiska fel. Ta en grammatik kurs. ta> många av oss har glömt våra grammatik lektioner från gymnasiet, eller vi inte betala mycket uppmärksamhet åt dem i första hand.
Hur man undviker vanliga grammatiska fel. Ta en grammatik kurs. ta> många av oss har glömt våra grammatik lektioner från gymnasiet, eller vi inte betala mycket uppmärksamhet åt dem i första hand.

 • Utnyttja stavningskontroll. Ett annat sätt att undvika vanliga grammatiska fel är att dra nytta av datorns stavningskontroll funktionen. Många stavningskontrollera program kommer att fånga grammatiska fel och kommer antingen att ge dig tips om hur man rättar till dem eller automatiskt fixa dem åt dig. Kom bara ihåg att stavningskontroll inte kommer att fånga alla grammatiska fel, så att inte förlita sig på den för att hitta dem alla. Till exempel kan du sluta att använda någon av homofoner "där", "deras" och "de är" fel, om du stavat ordet rätt, visas den inte upp som ett grammatiskt fel på spell-check. Dessutom kan stavningskontroll inte fånga missbruk av kommatecken i en serie eller en saknad kommatecken i en förening mening.
 • Investera i en bra grammatik handbok. Det finns flera bra grammatik handböcker på marknaden idag, såsom Chicago Manual of Style och Harbrace College Handbook. Du kan använda din grammatik handbok för att leta upp några grammatiska regler som kan pussel du. Det engelska språket är i ständig förändring, så försök att få den senaste utgåvan av vad handbok du väljer.

  .

  >
 • P roofread ditt arbete. P> Många grammatiska fel uppstår från att vara i en hast, gör slarvfel eller mistyping ditt arbete. Om du bara tar dig tid att noggrant korrekturläsa ditt arbete, kan du fånga många vanliga grammatiska fel själv. Det är också en bra idé att låta någon annan korrekturläsa ditt arbete. Ibland annan person kan fånga ett misstag som du inte kunde.

  >
 • Använda internet. Internet erbjuder ett brett utbud av grammatiska webbplatser för att hjälpa dem som behöver lite förtydligande. Gå bara till din favorit sökmotor, skriv in "grammatik hjälp" och flera användbara och informativa webbplatser visas.