E2a

Hur man tecknar lågor

Du kan lära dig att rita lågor av olika typer mycket lätt. Oavsett om den görs i svart-vitt eller i färg, kommer även den mest förhärdade av nybörjare är det lätt att dra grundläggande konturer föreställande eld och att försköna dem att ge lågorna en mer realistisk och rörliga utseende. Följ de detaljerade stegen ner nedan för att lära sig att rita lågor av olika slag.

Steg 1

Hur man tecknar lågor. Huvuddragen ritning.
Hur man tecknar lågor. Huvuddragen ritning.

Huvuddragen ritning. Med endast papper och penna, kan du komma igång genom att dra några grundläggande eld konturer och praxis tills du har det ner pat. Till att börja måste du dra ett par inverterade S formade linjer som uppfyller varandra vid övre och nedre ändar. Alternativt se det som att rita berg och dalar vertikalt. Kurvorna skall avrundas ut och grunt än spetsiga och djup. Detta är huvuddragen i en låga, och du kan dra den i valfri storlek.

Steg 2

Rita en ljuslåga. Detta är mycket enklare och mer vanligt sätt att skildra lågor. Du kan lysa upp ett ljus för att kolla in den exakta formen på flamman medan du ritar. Lågan bör likna en inverterad päron med en smal topp och linjerna ballongflygning och slingrande från mitten till botten liknar en glödlampa. Detta kommer att visa sig som en stilla låga. Att skildra en viss rörelse, kan du göra ett dopp i en av de sida kurvor för att ge begreppet en flamma flämtande med rörelsen av lågan. Använda färg på olika nyanser av orange och gult, kan du skugga ut den inre delen av lågan. Använd de djupare färger för kärnan där lågan utgår från veken och progressivt ljusare färg med nyanser av gult mot omkretsen av flamman.

Steg 3

Rita öppna lågor, t.ex. i en lägereld. Detta kommer att vara en förlängning av Måttritning gjort i steg ett, bara du kommer att dra flera sådana konturer i olika storlekar, bredvid och några överlappande, varandra. För att ge dig en referensram när det gäller ursprung lågorna, kan du dra några cylindriska linjer som visar träet, slutar topp möte vid ett tillfälle där flammorna härstammar och de nedre ändarna som om stockarna staplade bredvid varje varandra i en solfjädersform.

Steg 4

Steg 1. Rita en ljuslåga.
Steg 1. Rita en ljuslåga.

Användning av färg och skuggning. När du är mer bekväm med rita ut lågan former kan du använda skuggning och / eller färg för att ge den flimrande rörelse lågorna. Färgläggning bakgrundsdokumentet i svart kommer att kasta upp en kontrast med apelsiner och gula nyanser du kommer att använda för själva lågorna. De mörkare nyanser bör användas för att färga den inre delen av flamman, medan man använder en ljust gul vid de yttre ändarna och periferi kommer att ge den rätta kontrasten. Som ovan, använder ett tänt ljus som en referenspunkt för att fylla i färgerna.


Som alltid, övning ger färdighet och om du är nybörjare på ritning, lära sig att dra enkla beskriver först använda enbart papper och penna och forskarutbildning till färg när du har blivit lite mer praktiseras på att rita. Flames är väldigt lätt att dra, till skillnad från andra objekt, så du bör inte ha alltför stora svårigheter att gå från ritningen till färg scenen.