E2a

Hur man tecknar

Början Ritning

Ritning ger njutning, terapi och bedriver en del av din hjärna normalt inte används. Ofta är ritning första steget tas i en konstnärs karriär. Innan du kan köra, du naturligtvis måste lära sig att gå. Denna artikel kommer att ta dig igenom grunderna i hur du börja rita. Även den här lektionen kan tyckas enkel och lite tråkig, kommer det att ta itu med grunderna i teckning och korrekt börjar du på din väg som konstnär.

Ett stort antal olika instrument kan användas i ritningen. Dessa inkluderar penna, blyertspenna, kol, pastell, markör och pensel, men för att denna artikel kommer vi att använda en penna.

Vad bra, det finns en mängd olika ytor eller typer av papper som kan användas, var och en ger en annan "känsla". För mycket detaljerat arbete, du normalt vill ha en papperskopia av jämnare yta för kol eller pastell arbete, kanske du vill använda ett papper med lite struktur eller "tand".

Ritning är 70% observation och 30% tillämpning av penna på papper. Det är viktigt att studera och restudy motivet. För att observera spelet mellan skugga och ljus. Förståelsen för hur ljuset spelar på ett ämne kommer efter mycket observation och praktik, men är det enklaste sättet att börja denna process för att använda enkla monokromatiska föremål, som en vit eller grå boll eller en vit eller grå kub. Skum bollar är lätt att hitta på hårdvara, hem och trädgård eller konst butiker. Eftersom vi diskuterar material, här är en kort lista över material du bör ha:

Hur man tecknar. Hb, 2b och 4b pennor.
Hur man tecknar. Hb, 2b och 4b pennor.

 1. HB, 2B och 4B pennor. HB har den svåraste spetsen och används vanligen för detaljer, är 2B mjukare och mörkare och 4B ännu mörkare. Det finns en mängd olika kvaliteter penna, bör emellertid dessa tre tillgodose början konstnären.
 2. Knådbar suddgummi. Detta är tillgängligt på nästan alla kontor leverans eller konst butik. De är grå och fyrkantig. Det fina med denna Eraser är dess förmåga att knådas i små punkter.
 3. Skissbok. Det finns hundra olika typer av papper. Början konstnären bäst med en grundläggande skissblock, finns på alla kontor och konst leverans butik. Den skissbok kan du följa dina framsteg.
 4. Monokromatiska föremål. Bollar, kuber, koner, några enkla vita eller ljusgrå objekt du kan få tag på.
 5. Skrivbordslampa. Den typ med en ledad arm som kan klämma till en tabell och vridas och flyttas lätt. Dessa är tillgängliga från 10€ till 15€ nästan var som helst.
 6. Vit trasa eller bedsheet. Inget särskilt, bara några vita material att lägga ut på ett bord.

Så det är på listan. Samla upp dessa punkter och låt oss börja.

 1. Förbereda ämnet för din ritning

Hitta din arbetsyta. Varje bord kommer göra. Klipp din skrivbordslampa på bordet. Lägg ut din vita material så några trevliga rynkor och veck skapas. Ovanpå detta, placera monokromatiskt bollen. Justera lampa så att den är i en vinkel till vänster eller höger sida av bollen, som syftar till den övre vänstra eller högra sida av bollen.

 • Observation

  Nu observationen börjar. Fråga dig själv några frågor. Var är bollen den ljusaste? Detta kommer normalt att vara vid den punkten längst upp till vänster eller höger sida av bollen där ljuset fokuseras mest. Var är den näst ljusaste området? Det är här det blir lite mer komplicerat. Det är där en effekt som kallas "reflekterande ljus" kommer in i bilden. I grund och botten, är reflekterande ljus ljus reflekteras från en yta eller ytor och tillbaka på ett föremål. I det här fallet skulle det vara ljus som reflekteras från den vita materialet bollen placeras på, tillbaka på din boll. Om man tittar på bollen, kommer du att märka att det andra lättaste området är en linje som löper längs den yttre nedre kanten av bollen. Detta är den reflekterande ljuset. Det är en linje av ljus som reflekteras tillbaka på din boll från vitt material.

  Så har du identifierat dina höjdpunkter, nu är det dags att observera skuggorna. Var är de mörkaste områdena? Dessa skulle normalt vara de områden motsatt ljuskällan, men på grund av fenomenet reflekterande ljus, kan detta inte vara fallet. Den gjutna skugga skulle vara det mörka området på den vita materialet under din boll. Förutom de ljusaste och mörkaste områdena kommer det säkert nyanser i-mellan.

  Monokromatiska föremål. Vit trasa eller bedsheet.
  Monokromatiska föremål. Vit trasa eller bedsheet.

 • Börja rita

  Starta din ritning med en mycket lätt beskrivning av föremålet och ytan. Du vill inte göra detta mörka, eftersom det kommer att bli svårt att radera och tjänar endast som vägledning. Working små gör ritning svårare. Använd en stor del av din sida. När du har allmän översikt, börja med skuggning. Använda 2b penna lätt, börjar fylla i områdena skugga. Håll alla dina penndrag i samma vinkel. Detta gör oftast en snyggare ritning.

  När du har lätt fyllt i områdena skugga, använd 4B penna för att börja bygga upp de mörkare nyanser, både på föremålet och ytan. Bygg upp skuggorna i ritningen, börjar inte med 4B penna och hård press. Att arbeta lätt är viktigt eftersom du inte vill ha att radera för mycket. Detta orsakar ofta fläckar och Mars arbetet när du är klar för ofta.

 • "Fastställande" din ritning

  "Fastställande" en teckning i grunden tillämpar ett medium till ritningen för att förhindra nedsmutsning av en färdig verk. Konst leverans butiker säljer ett antal produkter för att göra detta, men det är inte nödvändigt att spendera 10€ - 15€ dollar för att göra detta. Hairspray fungerar alldeles utmärkt. Helt enkelt göra ett par pass med hårspray över din ritning. Endast ett tunt lager behövs ... så överdriv inte. Du kommer sannolikt inte att vara helt nöjd med din första ritning, bli inte avskräckt, ingen början konstnär är någonsin. Att lära sig att rita är som att lära någon annan färdighet ... Det kräver övning och tålamod. Fortsätt att göra denna praxis med din monokromatiska objekt. Flytta ljuskällan runt från ritning till ritning. Tummen genom din skiss bok gång på ett tag, och du kommer att börja se en förbättring i dina ritningar.

 • Oavsett om det drar, målning eller fotografi, förståelse ljus och skugga och speciellt reflekterande ljus är de viktigaste färdigheter du kan lära din konstnärliga resa.

  Nyttiga tips

  • Nu när du har lite grundläggande förståelse om vikten av ljus och skugga, eller kontrast till konstnären, besöka gallerier och observera ritningar med din nya "konstnärens öga".

 • Använda Internet för att söka ut ritningar.
 • Använd inte bilder. Början konstnärer bör aldrig använda bilder. Ofta ljuset i bilder manipuleras, från flera källor eller är förvrängt.
 • Vita bomullsvantar ibland hjälp för att förebygga kladd problem tillskrivas handen på papperet.
 • "Kontur Teckning", efter konturerna av ett ämne med blyerts på papper, utan att någonsin titta ner på papperet är ett bra sätt att förbättra observation kompetens och hand-öga-koordination.