E2a

Hur man syr en väv

Tapestry är en form av konst som använder tyg

Tapestry är en form av konst som använder tyg. Det har funnits sedan 1467. Detta kom från det franska ordet tapisser, vilket innebär att täcka med kraftigt tyg. Detta har använts som utsmyckning på kyrka och slott samt för att göra dessa platser känns varmt på vintern. Idag är gobeläng fortfarande görs, och det är oftast placeras i en ram. Detta är hängd i väggen som dekoration i huset. Om du vill sätta väv på din vägg och få det att se ut som en kunglig vägg, kan du sy din egen väv. Det är mycket billigare än att köpa plus att du får välja din egen design. Du behöver inte vara expert på sömnad att göra detta. Även om du är nybörjare, om du älskar vad du gör, kan du göra säkert detta projekt.

Här är stegen på hur man syr en gobeläng.

Hur man syr en väv. Förbered de saker som du behöver för att sy din egen väv.
Hur man syr en väv. Förbered de saker som du behöver för att sy din egen väv.

  • Förbered de saker som du behöver för att sy din egen väv. Dessa är gobeläng tyg, nål, garn, mönster, design och en ram där du kommer att sätta din färdiga produkt. Gobeläng mönster och mönster finns tillgängliga på nätet. Några av de platser som du kan kolla in är beadedbear.com , jellyrolls2go.com och pepperknit.com . De andra material kan köpas på några korsstygn butiker samt online.
  • Klipp tyget till önskad storlek. Storleken på tapeten beror på hur stor du vill att det ska vara. Lägg en halv tum på storleken på alla kanter så att du har tillräckligt med utrymme för din gräns.
  • Välj designen för din väv. Visa i väv mönster eller mönster på Internet. Välj det som du skulle vilja se på din vägg. Det finns flera mönster och mönster som finns så se till att ta din tid att kontrollera dessa så att du ska vara nöjd med utgången. När du hittar design för din väv, få en permanent svart markering och kopiera design på tyget. Gör detta noggrant för att få designen som den är.
  • Börja sy väv. Efter överföring designen på tyget, är det dags att sy väv. Följ motivet på tyget genom sömnad med ditt garn och nål. Det är bäst att använda en färgrik design så att det blir iögonfallande när du hänger här på väggen. Detta kommer också att ge liv till det rum där du kommer att sätta detta. Börja sy från bottendelen av väv. Se till att använda garn med utmärkt kvalitet, så att resultatet blir utmärkt. Sy försiktigt märket på tyget för att få den design som du gillar.


När detta är gjort sy hela konstruktionen

När detta är gjort sy hela konstruktionen, få en ram och sätta din personligen gjort konstverk. Använd en snygg ram för att matcha din väv. Hitta en plats på väggen där du kan hänga din väv konstverk. Detta borde vara en plats som lätt kan ses av alla så att de kommer att kunna att omedelbart se väv som du gjorde på in i rummet. Du kan också välja ett område som du tycker saknar livet. Din gobeläng kommer säkert ge liv till det området.