E2a

Hur man suger ett ägg i en flaska

Vi vet alla Bill Nye, vetenskapen killen

Vi vet alla Bill Nye, vetenskapen killen. Jag skulle se honom på tv när jag var liten och vara genuint förvånad wit de saker han gör. Han är som MacGyver i en skyddsrock. Han är en nördig version av vår favorit karaktär på TV, men han är inte mindre coolt än MacGyver.

Hur man suger ett ägg i en flaska. Få en flaska och tända en tändsticka.
Hur man suger ett ägg i en flaska. Få en flaska och tända en tändsticka.

Det skulle vara roligt att göra några experiment men vi ibland fruktar förstörelsen av vårt hem. Tack och lov, kan du återskapa samma experiment av Bill Nye utan att ditt hus i brand. Det är galet att man kan göra coola saker med dagliga husgeråd!

Vi kommer att ge dig de steg du kan följa så att du vet hur man suger ett ägg i en flaska. Du kan använda den för att imponera på en kvinna när du gör det eller åtminstone vinner du barns tillgivenhet. Suck ett ägg i en flaska och imponera, bara sådär.

  1. Få en flaska. Flaskan är showcase av detta trick. Se till att det är en glasflaska och inte en av dessa plastflaskor. Också få en flaska vars mun är bara tillräckligt stor för ägget att gå halvvägs och inte hela vägen igenom. En flaska äppelcider bör fungera bra för detta experiment.
  2. Få ett ägg. Ägget är den andra delen av tricket. Testa ägget och se till att den är tillräckligt stor för att stanna på toppen av flaskan mun. Koka ägget tills det blir hårdkokt. Skala av skalet helt när ägget är kokt. Ställ åt sidan.
  3. Få en flaska och tända en tändsticka. Få en flaska på toppen av en tabell. Sedan, tända en tändsticka och satte in i flaskan. Värmen från matchen kommer att expandera luften i flaskan och öka lufttrycket inuti. Som matchen fortsätter att brinna inne i flaskan, gå vidare till nästa steg.
  4. Placera ägget på munnen. När du placerar ägget i munnen skapar en lufttät tätning. Det lufttäta tätningen kommer att trycksätta flaskan. Detta förhindrar också syre från att komma till elden på matchen. Konsumtion av luft gör att matchen att dö ut och luften inuti kommer snabbt svalna.
  5. Se när ägget suga in en flaska. När du först sätter matchen i flaskan den expanderade luften inne i flaskan. När du placerat ägget i munnen av flaskan matchen dör och luften svalnar, därför skapar ett vakuum. Det vakuum suger sedan ägget i en flaska.

Grattis

Grattis! Du har nu sugit ett ägg i en flaska. Leta upp andra enkla experiment så att du kan ha roligt och lära sig om vetenskap i processen. Det är alltid en bra sak att lära sig oavsett vad folk säger om den nörd faktor.