E2a

Hur man stickar en frans scarf

När stickar en sjal med fransar reda på vilken färg mottagaren favörer. Det rekommenderas att du köper en solid färg garn i denna färg eller en brokig mångfald av garn med graderade nyanser av färgen. Hursomhelst genom att välja sin favoritfärg den person som mottar halsduken vet du stickar med dem i åtanke.

Hur man stickar en frans scarf. För att starta.
Hur man stickar en frans scarf. För att starta.

Det rekommenderas att bara använda en färg och inte blanda färger (som att försöka använda upp bitar av överblivna garn.) Utformningen av halsduken kommer att visa upp bäst om samma färg används.

 1. För att starta - Ta reda på mottagarens favoritfärg. Köp 6 uns av kamgarn vikt garn, kanske lite mer "just in case". Det är alltid bättre att ha för mycket garn än för lite. Den extra garn kan alltid användas till andra projekt, eller hur? Du kommer också att behöva storlek 11 stickor. Om du vill - göra en mätare.

  4 stygn = 1 tum, 11 v = 2 tum. (Tappade Stitch: 2 sticka och 1 tappade söm = 1 tum, 7 rader = 2 tum.)

 2. Drop stygn halsduk - Håll i båda nålar ihop, lägg upp 40 maskor. Drag ut den ena st.
  • Första raden: Sticka 3, * omslag, 2 rm tills, 1 rm. Upprepa från * över, avsluta med 2 rm (i stället för K1) 40 stygn.
  • Andra raden: K1, am över sista m, 1 rm.
  • Tredje raden: K över.
  • Upprepa 2 och 3 rader växelvis 38 inches slutar med andra raden.
  • Nästa varv: 3 rm, * släpp nästa maska, omslag, 2 rm. Upprepa från * över slutar med K3 (istället för k2).
  • Maska av löst sticka maskorna. Dra fungerar så att alla tappade maskor "kör" ner hela längden på halsduken.
  • Block till 12 x 58 inches.
 3. Att blockera - Fäst halsduken till ett stabilt underlag, inte sträcka ut den, bara lägga den på ytan och säkert men säkert fäst. Med hjälp av en sprayflaska fylld med vatten, lätt dimma halsduken. Använd dina händer för att försiktigt klappa den dimmiga vatten på och in i halsduk fibrerna. Låt halsduken lufttorka i minst 24 timmar. Släpp det inte förrän det är helt torrt.
 4. Fringe - Klipp 3 trådar varje 12 inches lång. Fördubbla dessa strängar för att bilda en slinga. Med höger nedåt skäret virknål bakifrån och framåt genom en sticka stygn på smala kanten och dra öglan genom. Rita lösa ändarna genom öglan och dra upp ordentligt. Gör en frans i varje sticka stygn på smala änden. Trimma jämnt.

Att ta sig tid att sticka en halsduk med fransar är nästan lika bra som att säga, "Jag bryr mig om dig", eller "Du är i mina tankar." Varje gång "giftee" sätter sjal på de kommer att tänka på dig. Det finns ingen bättre känsla än så.