E2a

Hur man sticka en enkel sjal

När du stickar ett plagg

När du stickar ett plagg, du sätter din skicklighet, ansträngning och kärlek i varje söm. En hand-sticka gåvan inte bara hålla mottagaren varm, det visar att du bryr dig. När du bär dina egna trikå, du firar din insats och prestation, och har något unikt. En enkel stickad sjal är en av de enklaste projekt som du kan göra, kräver endast grundläggande stickning färdigheter. En sjal kan stickas i stort, fluffigt garn för att hålla dig varm, eller så kan du använda en mindre garn för en Lacy utseende och en dekorativ accessoar. Här är hur man stickar en sjal.

Att sticka en enkel rätstickning sjal

Att sticka en enkel rätstickning sjal, behöver du cirka 400 meter av garn i kamgarn vikt eller större, och nålar anpassade till storleken på ditt garn. Var noga med att köpa tillräckligt med garn, så färgen blir konsekvent. En lång rundsticka blir enklast att använda. Storlek och mätare är egentligen inte viktigt för en sjal, eftersom du kommer att sluta sticka när du tror att sjalen är tillräckligt stor.

Hur man sticka en enkel sjal. När du stickar ett plagg.
Hur man sticka en enkel sjal. När du stickar ett plagg.

För en trekantig sjal:

 1. Börja med att lägga upp fem stygn.
 2. Sticka en rad.
 3. På nästa v, sticka 2, yo (öka en maska ​​genom att linda garnet över din nål), och sticka till slutet. Upprepa detta varv tills sjalen är så stor som du vill att det ska vara.
 4. När du har den storlek du vill, maska ​​av och väva i garnändar. Blockera sjalen, om det behövs.

För en fyrkantig sjal:

 1. Om du vill ha en fyrkantig sjal, följer detta mönster tills du har använt ungefär hälften av ditt garn, eller tills de två sidorna av triangeln är så stor som du vill att din kvadrat vara. Sedan börja minska, genom att ändra detta mönster.
 2. Sticka 1, 2 rm tills (sticka två maskor tillsammans), omslag, 2 rm tills och sticka till slutet av raden. Fortsätt i detta mönster tills du har fem kvar stygn, sedan maskas och väva in dina ändar.

Att sticka en enkel rätstickning sjal.
Att sticka en enkel rätstickning sjal.

För en annan trekantiga sjal:

 1. Om du vill ha en bredare triangel, som lämpar sig för att knyta ihop ändarna framför, prova denna enkla mönster variation. Detta kommer att göra en sjal med horisontella åsar, så det kommer att sträcka mer.
 2. Lägg upp fem maskor och sticka en rad.
 3. Rad A: sticka 2, omslag, sticka till slutet.
 4. Rad B: sticka hela raden.
 5. Upprepa varv A och B tills du har använt upp halva ditt garn, eller sjalen är hälften så stor som du vill ha. Sedan byta till detta mönster:
 6. Rad A: sticka 1, 2 rm tills, omslag, 2 rm tills, sticka till slut.
 7. Rad B: sticka hela raden.
 8. Sticka tills det finns fem stygn kvar, sedan maskas och väva i ändarna.

Du kan sticka något av dessa mönster med skrymmande garn och stora nålar för en snabb projekt, eller i finare garn till något mer formellt.