E2a

Hur man startar en antik samling

Om du har ett intresse för att samla antikviteter och vill starta en antik samling men vet inte hur man startar jag föreslår att du först bestämma vad det är du vill samla in. Kommer du samlar klockor, tallrikar, koppar, burkar eller något annat? När du har gjort ditt beslut är det första steget är att lära sig allt du kan om det objektet. Vi vet alla vad rätter och koppar är men kan du känna igen en riktig antikvitet mot en vintage eller modern skål eller kopp? Sanna antikviteter brukar betraktas som sådana om de är minst hundra år gammal. Vintage är omkring femtio år gammal och jag tror inte jag behöver förklara den moderna åldern objektet.

Hur man startar en antik samling. Hur är värdet bestäms.
Hur man startar en antik samling. Hur är värdet bestäms.

Det finns många antika tidningar och böcker som hjälper nybörjare samlare. De berätta vad en antik skål eller kopp är och vad man ska titta efter för att hjälpa till att starta en antik samling. Det är viktigt att du blir väl utbildade i den typ av antika du har valt att samla in. De böcker och tidskrifter som är tillgängliga för dig kommer att berätta hur man identifierar objektet som en antik genom att leta efter spår av äkthet. Mest antikvitetshandlare är ärliga, men som i alla affärer du kommer att hitta dem som är giriga och därför, samvetslös och speciellt när de känner igen dig som en nybörjare samlare. Av den anledningen är det viktigt att utbilda dig själv så gott du kan i början av din antika samling.

Efter att du har läst och absorberas så mycket du kan om den antika objekt du vill börja din samling med dig kommer att vara redo att gå ut i världen i jakt på din skatt. Du bör börja leta efter ditt objekt antingen tillverkaren, mönster och / eller form. Du kanske vill börja din antika samling med föremål från ett visst land. Jag kan inte nog betona vikten av att bli utbildade i det aktuella objektet och dess ursprung.

Vid det här laget bör du vara väl insatt i vad du vill starta din antika samling med och bör kunna känna igen den. Var noga med att inte bli överväldigad och sidospår. Oavsett vad du bestämmer vad du vill samla in, köper bara vad tilltalar dig. Om det tilltalar dig det kommer bli stolt visas i ditt hem eller användas vid speciella tillfällen. En antik bör aldrig köpas bara för att du får det till ett bra pris och dess värde kan ökas i framtiden. Om detta är din avsikt att du samlar in av fel anledning, utom naturligtvis, är du planerar att öppna en antik återförsäljare.

Hur är värdet bestäms

Hur är värdet bestäms? Om en antik efterfrågas i uppsamlaren samhället så kommer det att ha värde. Det kommer att säljas för mer pengar och samlare, när man köper varan, kommer att betala mer pengar Det gamla ordspråket att "tillgång och efterfrågan" gäller här. Gå vidare och börja din antika samling. Ha kul och lycka till.