E2a

Hur man ställer in en Wii lösenord

En Wii är en elegant tillägg till ett hemmabiosystem eftersom det är en spelkonsol som hela familjen kan njuta av. Men det finns aktiviteter som du kanske vill styra speciellt om dina barn är de som främst använder Wii hemma. Du kanske vill kunna styra hur mycket tid de spenderar på Wii, eller se till att de inte spelar spel som inte är lämpliga för dem, eller hålla dem från att vara i kontakt med främlingar via Wii internetuppkoppling. Tack och lov har Wii en föräldrakontroll inställning som kommer att kräva en användare att ange en PIN-kod varje gång åtkomst begränsat innehåll. Läs vidare om hur du kan ställa in ett lösenord för din Wii spelkonsol.

Hur man ställer in en wii lösenord. Tillgång de viktigaste "systeminställningar" i wii.
Hur man ställer in en wii lösenord. Tillgång de viktigaste "systeminställningar" i wii.

Tillgång de viktigaste "systeminställningar" i Wii.
Slå på Wii för att ställa restriktioner för spelkonsol. Med hjälp av Wii Remote, flytta markören ovanför Wii knappen längst ner till vänster på skärmen. Tryck "A"-knappen för att komma in i huvudsystemet inställningsmenyn. Därefter flyttar du markören mot "Wii-inställningar" alternativet som har en skiftnyckel som sin symbol. Tryck "A" igen för att komma till Systeminställningar, välj "Föräldrakontroll" och välj "Ja".

Inrätta en 4-siffrig PIN-kod för Wii-konsolen.
När du är i Föräldrakontroll delen av Wii-konsolen, ange en 4-siffrig PIN-kod och tryck på OK. Se till att aldrig glömma PIN-kod du just angav och inte ge det till barnen. Du kan dock ge det till andra familjemedlemmar som du tillåta åtkomst till allt innehåll som finns på Wii. Välj en PIN-kod som inte skulle vara lätt för barnen att räkna ut. Du kan bli förvånad över hur lömsk och smart de kan!

Ställ in begränsningar för Wii-konsolen.
Nintendo lämnar sina spel till ESRB, ett oberoende organ som rankar videospel i enlighet med dess innehåll. De olika spel betyg omfattar för "alla", för "Teen", för "mogna" publiken och så vidare. Använda Föräldrakontroll kan du ställa in "Högsta Åldersgräns tillåtna" för spel som ska spelas på Wii-konsolen. Det finns även andra inställningar som du kan justera om Wii-konsolen ska anslutas till Internet. Du kan begränsa eller tillåta användningen av webbläsaren Opera samt News Channel. Nedladdningar till Wii Shop Channel kan även styras genom att restriktioner för användningen av Wii Points. Innan användaren kan framgångsrikt hämta innehåll från Wii Shop Channel, måste de ge den 4-siffriga PIN-koden först. Slutligen sändning och mottagning av meddelanden och utbyte av användarskapat innehåll i onlinespel och olika Wii-kanaler kan också justeras med hjälp av Föräldrakontroll.

Nu när du är ute ur huset och det finns ingen hemma att övervaka dina barn när de spelar videospel kan du vara lugn att veta att du har Föräldrakontroll som på Wii spelkonsol.