E2a

Hur man ställer in en tur grupp motorcykel

Faktorer att tänka på när inrätta en åktur för en grupp motorcyklister

Jag har varit en motorcyklist i många år nu, tillhör flera cykel klubbar (Vulcan Riders och ägare Association / Bikers för Kristus). Under den tiden har jag haft kamratskap och spänning av grupp ridning, oavsett om det är sex cyklar eller 160. Jag har också varit med i planeringen av flera grupper åkattraktioner, inklusive flera välgörenhet rider som lockar cyklister från avlägsna samhällen. Det främsta är alltid säkerheten för förarna, och det finns en hel del du kan göra för att sänka oddsen för en olycka. Det finns också många logistiska problem som måste strykas ut för att säkerställa att rida går smidigt och ger mest njutning för varje cyklist och ryttare. Här är några tips för att planera din nästa grupp motorcykel-ridning händelse.

 1. Rutten. Den första man bör vara den rutt du planerar att åka. De roligaste vägar inkluderar twisty landsvägar (inte smuts), utan en blandning av landsvägar och single-lane motorvägar är bra. Flerfiliga motorvägar och turnpikes bör undvikas om möjligt. Tänk på att många cyklar kommer att ha både förare och passagerare, så håll landskapet i åtanke att förse passagerarna med något att titta på. När du har kartlagt en rutt som är tillräckligt lång (det i regel tar en stor grupp ungefär en timme att slutföra 25-30 miles av småvägar) och inom din tidsbegränsningar, ta några biker kompisar och rida rutten. Detta kommer att avslöja några dåliga vägar eller bygg och förändringar kan göras i farten. Kom också ihåg att rida rutten långsamt för att möjliggöra för den extra tid det tar för en stor grupp av motorcyklar. Leta efter platser om varje timme längs vägen att njuta av utsikten, ta en bit att äta, och tömma njurarna.
 2. Mötesplatsen. Mötesplatsen måste först ha tillräckligt med utrymme för att rymma det antal motorcyklar som du förväntar för skjutsen. Vi träffas ibland för frukost, men det kräver en stor parkering. Kyrkor och varuhus med stora parkeringsplatser gör bra ställen. Kom ihåg att du kan behöva tillstånd från ägarna.
 3. Att få ordet ut. När du har en rutt och en mötesplats, är nästa sak du behöver för en grupp motorcykel rida gruppen. Du kan annonsera din resa på flera sätt. Traditionella medier som radio och tidningar, arbeta för större händelser, men det kan också bli dyrt om du inte ridning för en välgörenhet och kan få dem att annonsera gratis. Att sätta affischer runt området på restauranger, bensinstationer, återförsäljare motorcykel, och andra ställen där cyklister kan hittas kommer netto vissa deltagare. Dessutom finns e-post. De flesta lokala mc klubbar har egna hemsidor, så att du enkelt låta stora biker grupper vet om ditt evenemang genom att skicka informationen till dessa platser.
 4. Mötet. Som cyklister samlas, ha någon att hänvisa dem till parkeringsplatsen. Cirka 15 minuter före starttiden, samla alla cyklister tillsammans för en åktur information. Här bör du diskutera säkerheten, såsom ridning formationen (se nedan), akuta åtgärder, förväntade problemområden längs vägen, och handsignaler. Vi införliva flera handsignaler i våra turer. Till exempel, om du behöver gas, klappa dig du huvudet och pekar på bensintanken. Klappa huvudet bara innebär att du bara vill stanna vid nästa tillgängliga resurser. Det är också en bra idé att fråga om det är någon första gången rider i grupp. Om du har för första gången ryttare, kanske du vill placera dem nära baksidan av förpackningen tills de vänjer sig gruppen ridning.
 5. Stoppen. Stoppa varje timme vettigt. Stannar vid bensinstationer med toaletter och närbutiker gör ännu mer meningsfullt. Dessa stopp möjligt för alla att gas upp, ta en drink eller snacks, besöka toaletter, och spendera lite tid att prata och lära känna varandra bättre. Planerar cirka 30 minuter per stopp, om det inte är bara ett snabbt stopp för att ta i något landskap eller ett fototillfälle.
 6. Bildningen. Den primära formation för åkattraktioner grupp motorcykel bör fördelas bildning. I grund och botten är det körfält delad på mitten med alla andra biker till vänster och sedan till höger. Detta bör förklaras i detalj under pre-ride information. Om nästa cykel framför dig är direkt framför dig, du rider på fel sida. Förskjuten formation ger mer reaktionstid vid en biker förlora kontrollen. Du är alltid ansvarig för att undvika cykeln framför dig, och du bör alltid ha tillräckligt med utrymme mellan dig och den cykel för att enkelt undvika problem. Dessutom bör din framhjulet går aldrig längre än bakhjulet av cyklisten rida den motsatta sidan framför dig. Att upprätthålla ett säkert avstånd är avgörande för säkerheten.

  Hur man ställer in en tur grupp motorcykel. Rutten.
  Hur man ställer in en tur grupp motorcykel. Rutten.

  Ritten bör bildas med ledaren ridande fram på insidan av banan. Vacklade bakom ledaren, bör det finnas flera "blockerare" som erfaren grupp ryttare och vet hur man kan blockera i korsningar (se mer nedan). Efter blockerare är resten av ryttare med de mest oerfarna ryttare mot baksidan av förpackningen. Föra upp den bakre, bör du ha en eller flera sopmaskiner. Sopmaskinen uppgift är att se till att alla håller med huvuddelen. Om en cykel faller ut, faller sopmaskinen ut med dem för att hjälpa, och en ny sopmaskin tar över. Sopmaskinen ska ha en radio eller mobiltelefon för att kontakta ledaren att förmedla information. Dessutom måste sopmaskinen känna vägen så att han kan återförenas förpackningen vid någon punkt i resan.

 7. Skärningspunkterna. Den slutliga viktig faktor är att få stora grupper av motorcyklar genom korsningar och ljus för att hålla samman gruppen. Med stora rider på 60 + cyklar, kan det vara en god idé att kontakta brottsbekämpande organ i städerna för att be om hjälp med att få genom stora korsningar. Annars blockerare vanligtvis används för att hålla tillbaka trafik medan gruppen fortsätter genom en korsning. Som ledare närmar sig korsningen, signalerar han sina blockerare till positioner där de kan hålla bilar medan gruppen rör sig genom. Kom alltid ihåg att trots blockerare är på plats kommer inte alla bilförare vara tillmötesgående. Om bilarna vägrar att ge, stoppa gruppen och låt bilarna passerar. Gruppen kan återmontera någon gång upp vägen. Dessutom kan brottsbekämpande sidan inte med en biker som försöker hålla upp bilar som har grönt ljus.

Dessa är några överväganden för grupp motorcykel. Jag är säker på att jag bara har berört grunderna. Nyckeln är att göra resan så säker som möjligt för alla ryttare. Om detta hålls i åtanke under planeringen kan rida både en framgång och en bra tid för alla deltagare.

Faktorer att tänka på när inrätta en åktur för en grupp motorcyklister. Mötesplatsen.
Faktorer att tänka på när inrätta en åktur för en grupp motorcyklister. Mötesplatsen.