E2a

Hur man ställer in den perfekta kreativa arbete utrymme

- Och se din kreativitet Rocket!

Att ha ett utrymme där du kan fritt skapa är en mycket förbisett område när det gäller att titta på hur du kan bli mer kreativa.

Hur man ställer in den perfekta kreativa arbete utrymme. Välj ett kreativt utrymme.
Hur man ställer in den perfekta kreativa arbete utrymme. Välj ett kreativt utrymme.

Men begåvad du är, hur mycket utrustning, material, idéer och motivation du har, om du inte har någonstans man kan gå till och börja skapa på ett ögonblick, får du aldrig långt med att skapa någonting. Här är din 5 steg plan för att skapa den perfekta kreativa arbetsytan för dig:

  1. Välj ett kreativt utrymme. Första steget är att välja någonstans för din kreativa arbetsytan. Inte alla av oss har lyxen att en fullständig kreativ studio, så för dig, kan din kreativa arbetsytan vara ett skrivbord i ett extra rum eller bara en stol i ett hörn av ett vardagsrum. Var du än väljer att definiera din kreativa arbetsyta, gör det någonstans du känner dig bekväm att skapa, både fysiskt, och i termer av naturlig atmosfär.
  2. Gör det ditt eget. Det är viktigt att göra din kreativa utrymme din egen, även om det är ett litet hörn av ett rum som används av andra. Du kanske vill dekorera väggarna runt med bilder eller inspirerande citat, kanske du vill använda en skärm eller dela bokhylla för att lägga till lite privatliv. Gör allt du kan för att göra detta din personliga kreativa fristad.
  3. Organisera din utrustning. Detta är en av de mest centrala faktorerna. Om varje gång du har en idé och går att skapa det tar 15 minuter bara att hitta rätt pensel, penna eller verktyg, försvinner din motivation innan du ens startar. Har ditt material och utrustning som organiseras så att du vet där allt är. Ta dig tid att få några förvaringskärl - särskilt om du har ett stort antal material du använder. Den tid du spenderar att organisera sig du sparar många gånger om i det långa loppet.
  4. Skapa rätt stämning. För att kunna skapa så fritt som möjligt, gör allt du kan för att skapa rätt stämning. Beroende på vad du föredrar, och på vad du skapar på den tiden, kommer detta varierar. Du kan använda belysning och / eller ljus för att skapa olika stämningar, liksom musik. Du kan också experimentera med olika dofter. Hitta de bästa sätten att skapa en miljö där du känner dig mest bekväm skapande.
  5. Ändra och utvecklas. Även när du har gjort alla de fyra stegen ovan, kommer det att finnas olika sätt du kan ändra din kreativa arbetsytan som du går. Det är bara genom att spendera tid på att skapa i ditt utrymme som du upptäcker vad som är effektivt. En enkel regel att följa är: fråga dig själv vad som fungerar bra - då göra mer av det. Fråga dig själv vad som inte fungerar - göra mindre av det. Med tiden din kreativa rymden kommer att bli mer och mer din egen, och en plats där du inte kan låta bli att vara mycket kreativ varje gång du kommer till den.

Detta är ett av många sätt att bli mer kreativa.