E2a

Hur man spelar ultimate frisbee

Mycket populär bland ungdomar och unga yrkesverksamma

Mycket populär bland ungdomar och unga yrkesverksamma, är Ultimate Frisbee ett spel med en ganska spännande bakgrund med anor från 60-talet med de regler och spelet påverkas av andra mer populära lagidrotter som fotboll, handboll och europeisk fotboll. Spelet är en stapelvara i de flesta universitet och högskolor. I själva verket är det ännu vara en tävlingssport i många länder, med ett antal regionala och nationella turneringar banar väg. Om du vill lära dig att spela Ultimate Frisbee, här är några av grunderna i spelet.

  • Spelfältet. Ett Ultimate Frisbee fältet är typiskt lik en vanlig europeisk fotbollsplan. I grund och botten kommer det att finnas 2 ändzoner, vilket kommer att representera markörer för poängsättning. Och, som europeisk fotboll, kommer dessa ändzonerna försvaras av motståndarlaget, förhindrar det andra laget från poäng. När det gäller de dimensioner område finns det egentligen ingen standard. Men som en tumregel, kommer ett fält med samma dimensioner av en standard europeisk fotbollsplan göra bra. I de flesta fall är det många som helt enkelt använda en fotbollsplan eller ett stort område i parken att spela i.
  • Lagen. Ultimate Frisbee består av två lag med minst 7 spelare vardera. Även om detta är standarden för officiella tävlingar, kan tillfällig spel ändras till att omfatta mindre eller mer än 7 spelare per lag. Måste dock storleken på spelplanen beaktas vid tillägg eller avdrag för antal spelare per lag. Den 7 spelare standard är tillämplig om fältet som används är av samma dimensioner av en standard fotbollsplan.
  • Spelet mål. Som antyds av namnet innebär att spelet kastar frisbee från spelare till spelare tills det slutligen fångas på målområdet där en punkt kommer att ges till scoring laget. I slutet av spelet, laget som gör flest poäng vinner. Som standard är spelet spelas för totalt 48 minuter fördelade på 2 halvor.
  • Reglerna. Spelreglerna använder i grunden en blandning av europeisk fotboll och regler fotboll. Ett mynt kastas i början av spelet för att avgöra vilket lag börjar med frisbee och vilket lag försvarar. Den slantsingling kommer också att avgöra ändzonerna för varje lag. Varje lag kommer att positionera sig i mitten av fältet och det försvarande laget kommer kasta frisbee till det anfallande laget att starta spelet.

    Hur man spelar ultimate frisbee. Mycket populär bland ungdomar och unga yrkesverksamma.
    Hur man spelar ultimate frisbee. Mycket populär bland ungdomar och unga yrkesverksamma.

    Medan en spelare håller Frisbee, han förbjudet går eller springer tills han kastar frisbee till en annan lagkamrat. Han ges 10 sekunder att göra det. Om han misslyckas med att kasta frisbee inom 10 minuter eller körs med frisbee i hand, begår han en omsättning och frisbee kommer att tilldelas motståndarlaget. Om spelaren missar en kast och frisbee går out of bounds eller landar på marken, kommer det att betraktas som en ofullständig pass och det försvarande laget kommer att tilldelas Frisbee. Detsamma gäller bör en försvarande spelare avlyssna Frisbee i mitten flygning.


Det är också olagligt att skjuta eller tackla den offensiva spelaren

Det är också olagligt att skjuta eller tackla den offensiva spelaren. Alla åtgärder som liknar detta anses en foul. Och liknande basket, kommer varje spelare ges en begränsad mängd foul att ge. Om utmattad, kommer han att vara sotigt ut och måste lämna spelet och lämnar sitt lag en människa kort. I vissa fall, vissa spel tillåter team att ersätta sotigt ut spelare.