E2a

Hur man spelar trumpet: trumpetspel tips

Lära sig de grundläggande trumpet anteckningar och mycket mer

Trumpet är ett instrument för mässing familjen. Att skapa en sund, måste man producera ett surrande med läpparna på munstycket. Noten som produceras beror på det sätt på vilket en surrar läpparna samt fingret kombinationen gjorts med de tre ventilerna. Innan lära sig instrumentet, är det viktigt att du tar dig tid att lära dig grunderna i musikteori (som du gör för andra instrument). Du måste kunna läsa noter och förstå rytm och tid användningar.

Hur man spelar trumpet: trumpetspel tips. Hållning och positionering.
Hur man spelar trumpet: trumpetspel tips. Hållning och positionering.

Här är några trumpetspel tips:

 1. Fingersättningar Till att börja måste du lära dig de 8 grundläggande trumpet anteckningar från mitt C till hög C. Ventilen kombinationerna anges nedan (t.ex. D: 1-3 betyder tryck ned den första och tredje ventilerna):

  C: 0
  D: 1-3
  E: 1-2
  F: 1
  G: 0
  A: 1-2
  B: 2
  C: 0 (högre)

  Lära sig de grundläggande trumpet anteckningar och mycket mer. Om att gå härifrån.
  Lära sig de grundläggande trumpet anteckningar och mycket mer. Om att gå härifrån.

 2. Hållning och positionering När du spelar trumpet, använd din vänstra hand för att hålla instrumentet i botten av ventilerna. Placera tummen på vänster hand i hakliknande utsprång och den lilla finger på samma hand i ringen liknande struktur i slutet. Placera kuddar av indexet, mellersta och fingrar ringen på höger hand ovanpå ventilerna och linda dina små finger runt kroken intill ventilerna. Sitt eller stå upp rakt och andas genom membran. ANVÄND ALLTID god hållning.

 3. Producera ett ljud Börja med blöta dina läppar och trycker dina läppar lätt ihop som om du är på väg att säga "mmm". Dina tänder ska vara något isär. Håll munstycket, lös i trumpet, till mitten av dina läppar, och blås tills dina läppar vibrerar. Dina läppar ska vara platt och inte spetsade som i blåsa en kyss. Denna vibration skapar ett surrande ljud. Hålla dina läppar i samma position, flytta din tunga som om du är på väg att uttala bokstaven "T" (tryck på toppen av tungan något mellan tänderna utan att låta den sticka ut av det). Nästa, något tillbaka tungan och samtidigt blåsa, återigen skapar en vibration. Du bör lika snabbt återgå tungan till "t" och upprepa stegen flera gånger. När du har möjlighet att skapa en fullständig ton på munstycket, sätter du tillbaka den på trumpet. Denna rörelse av tungan kallas tonguing. Tonguing är viktigt för att tydligt start och stopp mellan tonerna i musiken du kommer att spela. Håll trumpet och munstycket till läpparna. Slag medan du spelar ett C (inga fingrar är nere). När du har möjlighet att skapa en perfekt C kan du gå vidare till nästa not. Upprepa stegen för att spela resten av noterna. För att öka tonhöjden behöver du också trycka dina läppar mer tätt tillsammans. Övning ger färdighet! Öva gör dina läppar starkare och träna dem att spela bättre. Det tar tid, så ha tålamod.
 4. Om att gå härifrån Nu när du känner till grunderna för god spela, är det viktigt att du tränar regelbundet om du vill bli en trumpetare. Ägna en särskild tid varje dag för att öva i minst 20 minuter. Efter att behärska grunderna i att skapa en sund, prova att spela "Merrily Vi gå." En länk finns nedan en stor webbplats som har noterna samt en midi ljud fil. Spela tillsammans med midi låt tills du har bemästrat det. Om du menar allvar med att spela trumpet, rekommenderar jag starkt att du tar lektioner med musiklärare och få en metod bok. Du kommer att värdera denna investering i musik för resten av ditt liv.

När du börjar, kan du hyra ett instrument, och som du blir bättre, kan du välja att köpa en. Hursomhelst, se till att du vet hur man tar hand om alla trumpet delarna . Detta kommer att hjälpa det att låta härlig.