E2a

Hur man spelar hjärtan

Hjärtan är en traditionell populärt spel som spelas mellan fyra spelare. Hearts kräver en hel kortlek bortsett från jokrar. Liknar golf, är målet att uppnå minsta poäng möjliga, vilket uppnås genom att undvika att plocka upp någon hjärt-kort, eller spader dam.

Hur man spelar hjärtan. Ställ in: Alla 52 kort måste delas ut till spelarna för att börja.
Hur man spelar hjärtan. Ställ in: Alla 52 kort måste delas ut till spelarna för att börja.

Hearts spelas i enskilda rundor kallas trick, det finns 13 knep per match. Varje trick består av alla spelare lägga ett kort i tur och ordning, och spelaren som lade ner hghest kortet i sviten plockar upp alla fyra kort, lägga till dem i sin värdering om tricket innehåller några hjärtan eller spader dam. Varje hjärta räknas för en punkt. Drottningen av spadar, dock räknas för 13 poäng totalt, så detta kort är definitivt en att undvika till varje pris, eftersom det kan ensam förstöra ett bra spel.

Varje trick har en avgörande suite, sviten av det första kortet i en trick bestämmer sviten att de återstående tre spelarna måste spela under det tricket. Endast under den omständigheten att de inte har ett kort av denna svit tillåts de att spela ett kort av en annan svit. Tricket, och dess poäng, kommer att tillhöra den spelare som fastställs det högsta kortet i den definierande sviten.

Hjärtan är tänkt att spelas för flera omgångar, med poängen kontinuerligt bygga. Det rekommenderas att du ställer in ett begränsat antal rundor, eller en värdering av vilken att avsluta spelet, och förklara din officiella vinnaren.

Den spelare som håller två av klubbarna måste alltid börja spelet genom att spela det kortet. Letar du efter mer: Det finns flera populära valfria regler folk kan införa i sina spel.
Den spelare som håller två av klubbarna måste alltid börja spelet genom att spela det kortet. Letar du efter mer: Det finns flera populära valfria regler folk kan införa i sina spel.

  1. Ställ in: Alla 52 kort måste delas ut till spelarna för att börja. Under varje runda, kan du dra undan dina värsta tre kort, och förmedla dem till en annan spelare. I den första omgången, måste du skicka till vänster. Den andra, passera till höger, och den tredje gången du passerar över bordet. I den fjärde omgången, det finns ingen passerar inblandade. Denna sekvens fortsätter under hela spelet. Passet är ett strategiskt kritiskt ögonblick. Innan du slänger de tre högsta korten i din hand, överväga om de verkligen är de mest farliga för dig. Om du har spader dam, men saknar andra spader, kan du bli tvungen att spela drottningen under en spade trick och svälja dessa 13 poäng själv. I så fall hade du kasta bättre i ditt pass. Eller vill du dra nytta kasta tre kort av samma svit? Taktiken att medvetet begränsa en svit i handen kallas "short-passande," och kan hjälpa dig att bli av med dåliga kort under spelet utan några negativa konsekvenser för dig (såvida du får 3 kort i samma svit från andra pass!).
  2. Den spelare som håller två av klubbarna måste alltid börja spelet genom att spela det kortet. Spelare sedan var och en i sin tur spelar en kort, som måste vara av samma serie. Den enda gången du inte tvingas spela samma svit är när du har inget i din hand. I detta fall du kasta bort ett kort som du inte vill behålla (ofta ett hjärta, ett klätt kort eller den fruktade spader dam). Den spelare som lade det högsta kortet i den ursprungliga sviten plockar upp tricket, och det är hennes tur att spela det första kortet på nästa trick.
  3. Ett hjärta kan inte vara bly förrän någon har kastat bort ett hjärta för gratis eller har absolut inga alternativ kvar att spela men hjärter och spader. Efter ett hjärta har gjort det på bordet, alla är fria att leva ett hjärta.
  4. Efter alla kort har spelats, titta igenom högen av kort du har samlat in och tilldelning själv en poäng för varje hjärta du har samlat, och tretton om du håller på Spader Dam. Den spelas med lägsta poäng är vinnaren efter att du har spelat så många rundor som var inställd innan matchen.
  5. Däremot spelet hjärtan kommer med sina egna unika vändningar. Alltid vara uppmärksam på en alternativ strategi som kallas "skjuta månen." Om du lyckas samla alla 26 poäng (13 hjärter och spader) du har skjutit månen och ges ett alternativ: antingen subtrahera 26 poäng från din poäng, eller lägga till den i alla andras. Detta är en enorm strategi i hjärtan, för om du får en hemsk sidan kan du välja att behålla dessa hemska korten och samla alla kort som alla försöker undvika. Shooting månen är ingen lätt uppgift, det kräver seriös planering innan det första kortet spelas, och sedan en bra poker face som du försöker att inte väcka misstanke om dina motståndare. Alternativt, är det viktigt att hålla ett vakande öga på någon annan anta denna strategi. Om du börjar märka någon säkra en massa hjärtan i följd, kan du ta ett hjärta eller två för sakens skull hindra henne från att uppnå denna nyckel drag. Titta efter någon som ger dig låga kort i passet, eftersom detta skulle vara en stor uppgift om hans avsikter.
  6. Letar du efter mer: Det finns flera populära valfria regler folk kan införa i sina spel. Du kan göra uttag av diamanter som scoring kort också, tilldela den ett värde på -10 punkter. Du kan också dela ut endast 12 kort per person i en lek, lämnar fyra kort undealt och nedåt. Dessa fyra kort bildar en överraskning trick ges till den person som tar den första punkten i ett spel.

Nu när du är redo att spela, samla upp tre vänner och hoppa in i spänningen. Kom ihåg, är det sättet att lyckas på hjärtan att ha en solid plan och ett angelägen minne för vad som har och inte har spelat. Försök att bli av med en hel svit tidigt om möjligt, eftersom detta gör det möjligt för dig att dike din höga poäng kort. Se upp för någon som försöker skjuta månen. Viktigast, alltid vara beredd på det spader dam!

Ha kul, och få spela!