E2a

Hur man spelar Bunko

Letar du efter ett enkelt spel som kan spelas av familjen eller av en stor grupp av vänner? Bunko är en av de klassiska tärningsspel för hela gänget. Bunko kan verka komplicerat i början, men det är faktiskt ganska enkelt. Här är några steg för dig att följa.

  • Positionering. Först av allt behöver du minst tolv spelare. Det är därför Bunko är en mycket grupp-träningsmatch, eftersom du måste ha ett ganska stort antal spelare. I vissa fall är det nödvändigt antal spelare inte meningen. I det här fallet, kan du ersätta de saknade spelare med nästan vad som helst - oavsett om du är favoritleksak eller din kopp kaffe. Det viktiga är att det ska finnas sex lag, helst bestående av två ledamöter vardera. Ett team kan emellertid också bestå av endast ett lag. De tolv ledamöterna kommer sedan att delas upp i tre tabeller med fyra ledamöter. En tabell kommer att vara låga bordet, följt av den mellersta bordet, och slutligen, den höga tabellen.
  • Mekanik. Generellt lagen är de människor som är vända mot varandra. Varje tabell har därför två lag. På varje bord, kommer det att finnas en person som kommer att tilldelas för att hålla poäng. Spelet börjar när ett av lagen rullar tärningarna. Det finns tre används tärningar. Det finns sex rundor på ett spel. På den första rundan, är målet att få den runda nummer. I omgång ett är lagen siktar på 1. På varv två är lagen siktar på 2, et cetera. När en spelare lyckas sluta med tre tärningar alla med samma runda nummer, en bonus på 21 poäng ges. Annars bara en punkt ut. Om tärningen inte sluta med det erforderliga Dice numret tar nästa spelare sin tur.
  • Scoring. Endast en punkt tilldelas varje gång tärningskast korrekt enligt den runda tal. Generellt kommer spelet fortsätta tills ett av lagen från den höga bordet får en poäng av 21. När detta händer, stoppar spelet och alla poäng djurhållare kommer att krävas för att jämföra anteckningar. De vinnande lagen från det låga bordet kommer att gå till den mellersta bordet. Det vinnande laget från mitten tabellen flyttas upp till den höga bord. Den förlorande lag från höga bord kommer att gå till det låga bordet. Varje gång spelarna flytta tabeller, kommer detta att betraktas som en hel match. Eftersom rullande tärningarna är ganska lätt, men du behöver inte stanna vid bara ett spel. Du kan hålla på att spela så länge du vill.
  • Vändningar. Kom ihåg att Bunko är ett gammalt spel som kan manipuleras. Du kan lägga till priser, eller så kan du skapa andra straff förutom att flytta till nedre tabellen. Till exempel kan den förlorande laget från den höga bordet tvingas att göra smörgåsar för resten av spelarna.

Hur man spelar bunko. Positionering.
Hur man spelar bunko. Positionering.

Med dessa enkla steg, bör du kunna spela Bunko med din familj eller vänner, i timmar i sträck.