E2a

Hur man spelar bongotrummor

De vackra melodiska ljud av bongotrummor få partier och dans folkmassor att tänka på. Har du någonsin undrat hur man lär denna konstform? Tja, det är lättare än du tror. Det viktigaste är att upprätthålla rytmen och ljudet, med lite övning kan du bli en framgångsrik spelare.

De bongotrummor finns i princip två trummor: en liten och en större

De bongotrummor finns i princip två trummor: en liten en och en större en, som är sammankopplade. De är oftast kallas Bongo eller de kubanska slagverk. Den större storleken kallas Hembre eller kvinnlig. Den mindre storleken kallas den manliga eller Mach oi spanska. Trummorna är vanligtvis tillverkade av trä, metall eller en kombination av andra naturliga och syntetiska material som sedan är fästa samman. Denna typ av musik är väldigt populär i latinska länder, och kan spelas med antingen händerna eller med trumpinnar. Handen metoden är den traditionella alternativ.

Du kommer att spela trummor genom att placera instrumentet mellan knäna

Hur man spelar bongotrummor. För att kunna spela med den öppna tonen metoden.
Hur man spelar bongotrummor. För att kunna spela med den öppna tonen metoden.

Du kommer att spela trummor genom att placera instrumentet mellan knäna, med den större trumman vilar på vaden medan du är i sittande ställning. Du kommer att träffa trumskinn med fingertopparna. Beroende på vilka fingrar du använder, kommer ljudet variera något. Om du slår på trumman i mitten hörs ett ihåligt ljud. Att slå av instrumentet nära kanten kommer att ge dig en snabb, skarp ljud.

Faten används stroke är hälen spets slag, den öppna tonen, den örfil och stum.

  • Hälen spets stroke innebär slående med handflatan på trumman först bultande trumman huvudet.
  • För att kunna spela med den öppna tonen metoden måste du förlänga fingrarna utåt i en rak bekväm ställning. Slå på instrumentet nära kanten av slagverk. Dina fingrar skulle fjädra tillbaka från trumman huvud. Om du behöver justera ljudet, justera dig enkelt sätt du håller fingrarna.
  • Den örfil Metoden innebär en snabb strejk på trumman med en öppen hand som om du är smällde något.
  • Den dämpade tonen är i grunden vilar handen eller fingrarna när du slog instrumentet.

De bongotrummor finns i princip två trummor: en liten och en större. Du kommer att spela trummor genom att placera instrumentet mellan knäna.
De bongotrummor finns i princip två trummor: en liten och en större. Du kommer att spela trummor genom att placera instrumentet mellan knäna.

En av de mest populära metoderna för att spela bongo använder Martello eller hammaren. Det är oftast spelas på ett liknande sätt som slag tonen, med höger hand på den stora trumman. Den lilla trumman används för mjukare toner. Du kommer att använda spetsen på pekfingret, helst på höger hand, och kommer att använda pekfingret för att få ett beat. The Martello mönstret har den vänstra tumme trumspelande den lilla trumman. Du kommer då att flytta vänsterhanden fingrar medan du knackar kanten av trumman med höger pekfinger.

Det rekommenderas av bongo spelare som nybörjare lyssnar på bongo musik från proffs som Tito Puente eller Willie Rodriguez eftersom detta kommer att hjälpa dig att bli mer bekant med beats.