E2a

Hur man släpper ett album för gratis som Radiohead

Om du tillhör en musikgrupp eller en solo oberoende artist

Om du tillhör en musikgrupp eller en solo oberoende artist, kan du replikera faktiskt en stunt att det engelska alternativet rockbandet Radiohead gjorde vägen tillbaka i slutet av 2007. I motsats till populära hype släppte Radiohead aldrig sitt album In Rainbows helt gratis. Istället gjorde de det på sin hemsida för nedladdning av band fläktar och besökare som fick möjlighet att betala hur mycket fansen eller besökare trodde albumet var värt att betala för. Detta innebar att albumet inte hade någon fast prislapp fäst-det lägsta download priset var helt enkelt 5€, och ingen högsta priset fastställts heller. Radiohead kunde tjäna pengar ändå, trots släppa In Rainbows på ett sådant sätt. Radiohead kunde göra det. Så kan du.

Följande tips kan hjälpa dig att komma igång.

Glöm skivbolag etikett

Hur man släpper ett album för gratis som radiohead. Glöm bolagen skivbolag.
Hur man släpper ett album för gratis som radiohead. Glöm bolagen skivbolag.

Glöm bolagen skivbolag. Om du inte har skrivit kontrakt med ett skivbolag bolag, inte bry ingå ett. Om du har ett befintligt kontrakt med ett skivbolag bolag, vänta lite tills kontraktet löper ut, och sedan inte förnya kontraktet. Radiohead brukade ha en etikett kontrakt med EMI / Capitol, ett brittiskt musik företag. Bandets kontrakt med EMI löpte ut efter Radiohead släppte Hail to the Chief 2003. Radiohead förnyade aldrig sitt avtal med EMI därefter. Om de gjorde det skulle de inte ha haft friheten att välja det sätt sprida sina låtar.

Bygg upp ditt rykte och bygga upp din fanskara. Radiohead var inte en övernattning hit som en musik band. De hade en lång historia sedan 1985, när deras grupp fortfarande var känd som på en fredag. Att klippa lång historia kort, på en fredag ​​blev populär, bytte namn till Radiohead någonstans på vägen, och producerade musik som många älskade. Deras fans växte eftersom de producerade musik som många gillade. Om du kan göra samma sak, då du kan vara på god väg att följa i Radioheads fotspår.

Ställ in den tekniska infrastrukturen för att leverera dina låtar till konsumenter på nätet. Radiohead, kanske medvetna om sin enorma följande ville undvika tekniska buggar. De sökte sig av PacketExchange, ett London-baserat nätverk tjänster, för att hysa sina nedladdningsbar musik album låtar förpackad som en ZIP-fil. Varje spår var i MP3-format kodad i 160 kbit / s.. En utmärkande egenskap för Radioheads nedladdningsbara låtar var dess frihet från Digital Rights Management (DRM), vilket innebar att Radiohead inte ville införa begränsningar på hur Downloader använde musiken. Om du vill ställa in din nedladdningsplats på ett liknande sätt som Radioheads gör köparen fritt att ange önskad priset för hämtningen.

Om du tillhör en musikgrupp eller en solo oberoende artist. Bygg upp ditt rykte och bygga upp din fanskara.
Om du tillhör en musikgrupp eller en solo oberoende artist. Bygg upp ditt rykte och bygga upp din fanskara.

Begränsa nedladdningen tillgänglighet för en viss tid. Radiohead gjorde Endast Rainbows nedladdningsbara från deras hemsida för ungefär två månader. Därefter har länkarna till digital nedladdning ersätts med länkar till förbeställning en begränsad uppsättning upplaga box som inkluderade en CD med alla låtar från In Rainbows, två 12-tums 45 rpm vinylskivor, häften lyriska, och bonus-CD (kallas " förbättrad "CD) som innehöll 8 ytterligare bonus låtar, digitala foton och konstverk. De som förbeställda den begränsade Discbox fick tillgång till digitala nedladdningar av In Rainbows.

Med In Rainbows visade Radiohead att artister kan göra sitt arbete tillgängligt för marknaden utan skivbolag företag äter bort en stor del av vinsten. Med din talang och uthållighet kombinerat, kan du göra samma sak.