E2a

Hur man skriver ut ett brodermönster på tyg

Det finns i princip två sätt på hur människor brodera: en är genom fri hand, och det andra är genom att ha ett mönster tryckt på tyg. För de broderier som är välsignade med konstnärliga färdigheter, brodera de direkt på tyget. De gör mönster i deras sinnen, som de direkt sätta på tyget. Men som för de flesta människor, måste de ha ett mönster så att de kan spåra och följa designen de vill brodera. Tyvärr, om du är en av de broderier som använder ett mönster då denna artikel är rätt för dig.

Det finns många mönster som du kan välja mellan

Det finns många mönster som du kan välja mellan. I själva verket kan du ladda ner brodermönster eller motiv från olika webbplatser på Internet. Det enda problemet är hur man sätter den på tyg. Om du har samma problem, fortsätt läsa den här artikeln. Den här artikeln innehåller en steg-för-steg om hur du skriver ett broderimönster på tyg.

Hur man skriver ut ett brodermönster på tyg. Köp järn-på papper.
Hur man skriver ut ett brodermönster på tyg. Köp järn-på papper.

  • Köp järn-på papper. Det enklaste sättet att skriva ut broderimönster på tyg är genom järn-på papper, eller annars känd som kontakt papper, överföring papper eller transferpapper papper. Innan du köper en, kolla vilken typ av skrivare du har hemma, så olika järn-på papper tillverkas för olika typer av skrivare. Till exempel finns det järn-on papper som du kan använda med laserskrivare endast och inte med inkjet eller matrisskrivare.
    Du kan köpa järn-på papper nästan i alla konst och hantverk butik eller dator butik. Om du inte är alltför bekant med de typer av järn-på papper, helt enkelt be butikens personal att hjälpa dig.
  • Välj en design. Efter att ha köpt en järn-på papper, är nästa sak som du måste göra för att välja en design. Surfa på Internet och ladda ner broderi som kittlar din fantasi. Spara den på din dator, och gör ett filnamn för enkel identifiering.
  • Redigera din mönster. Justera storleken på mönstret, liksom mörkret eller ljushet av sin färg, med fotoredigeringsprogram som Picasa.
  • Förbered din skrivare. Kontrollera att skrivaren är korrekt installerad på din dator. Bortsett från detta, se till att skrivaren är kompatibel med ditt operativsystem. Kontrollera även dess förare, om det finns någon, bör det korrekt installerat. Konsultera användaren bruksanvisningen till din skrivare för vidare instruktioner. Anslut skrivaren till en strömkälla och driva sin strömbrytaren. Om det redan är aktiverat, skulle det finnas ett ljus som visar att det är så.
  • Skriv ett exemplar av mönstret på en vanligt papper. Anledningen till detta steg är för dig att se den faktiska storleken på mönstret.
  • Skriv en slutlig kopia på järn-på papper. Om du redan nöjd med mönstret storlek och utseende som vad du har sett från provet kopiera, skriva ut den på en järn-på papper. Kom bara ihåg att mata papperet på rätt till skrivaren. Titta på förpackning papper på hur man gör detta.
  • Överför mönstret på tyget. Placera mönstret på järn-på papper och placera den på tyget där du vill att det ska vara. Stryk det! Se vidare instruktioner om hur du stryka det. Detta är vanligtvis placerad på förpackningen av papperet.