E2a

Hur man skriver till jultomten

Varje år i december

Varje år i december, miljontals barn runt om i världen sitter ner för att skriva sina brev till jultomten. Vissa väljer att skriva sina brev med krita, andra blyertspenna, och några barn även använda e-post. Oavsett hur barnet väljer att skriva Jolly Old Saint Nick, kan du använda den här stor möjlighet att lära barnet hur man skriver en ordentlig vänliga brev.

  1. Rubriken. Placerad i övre högra hörnet på sidan, innehåller rubriken avsändaradressen på den första raden, stad, stat och postnummer på andra raden, och den dag den tredje raden.
  2. Den hälsningen. Hälsningsfrasen ligger några utrymmen under rubriken nära vänstermarginalen. Det borde helt enkelt läsa, "Dear Santa Claus," eller "Dear Santa." Se till att du påminna barnet att sätta ett kommatecken i slutet av hälsningen.
  3. Kroppen. Detta är den del där barnet kommer att berätta Santa Claus vad de vill till jul. Se till att kroppen inte blir för lång, många barn kommer att be för hela Toys R Us katalogen om du låter dem! Nu kan vara ett lämpligt tillfälle att påminna dem att inte vara självisk och kanske nämna vad yngre syskon, som är för unga för att skriva till Santa, kanske gillar till jul. Också, låt dem berätta Santa vad en bra pojke eller flicka de har varit i år. Påminn dem om en tid som de var särskilt bra och hur stolt du var över dem vid detta tillfälle.
  4. Stängningen. Denna bör placeras nära den vänstra kanten av papperet några rader nedanför kroppen. Barnet kan helt enkelt sätta "Din vän," eller någon annan stängning som du och ditt barn väljer att använda.
  5. Signaturen. Har barnet skriva sitt namn.

Efter att lära barnet hur man skriver brev

Hur man skriver till jultomten. Efter att lära barnet hur man skriver brev.
Hur man skriver till jultomten. Efter att lära barnet hur man skriver brev.

Efter att lära barnet hur man skriver brev, uppmuntra honom eller henne att dekorera den med teckningar och klistermärken. Kanske även införliva en geografi lektion och hjälpa ditt barn rita jultomten en karta till ditt hus. Om du använder e-post som ditt alternativ, visa ditt barn en av de utmärkta satellitbilder över ditt grannskap som är tillgänglig online, berätta för dem som är hur Santa kommer att se deras hus på julafton. Slutligen, visar hur man adresserar ett kuvert och låt ditt barn lägga den i brevlådan.

Varje steg på vägen som ditt barn skriver brevet, finnas där som en guide som erbjuder dessa tips, men låt ditt barn göra jobbet. Gör det bästa av varje tillfälle att lära ditt barn något nytt, även om det är något så enkelt som att skriva ett brev till Santa.