E2a

Hur man skriver med en reservoarpenna

Återupptäck konsten att använda en reservoarpenna

Konsten att skriva är något som endast kan åtnjutas fullt ut med en reservoarpenna. Men färre och färre människor upplever nöjet att använda en i dessa dagar, med den lätthet och bekvämlighet av kulspets och rollerball pennor gör dem dagens mest populära valet.

Oavsett om du vill använda en dag-till-dag eller bara för speciella tillfällen (som att skriva ett brev eller underteckna viktiga dokument), kommer den här artikeln hjälper dig att välja reservoarpenna för dig och ta hand om det. Det kommer förhoppningsvis i sin tur, hjälpa människor att återupptäcka den döende konsten att skriva med en reservoarpenna.

Steg 1

Välj rätt spets. Detta är kanske det viktigaste beslutet att göra, eftersom det är uppenbart att en del av pennan i kontakt med papperet. Det är viktigt att tänka på din stil handstil, eftersom detta kommer att avgöra spetsen som är rätt för dig.

Fountain pennspetsar allmänhet kommer i en rad olika bredder, från extra fin, för fin, medium och bred. Om ditt skrivande är ganska tight, är böter eller extra fin spets för dig. Om ditt skrivande är bred och snabb, eller om du tänker använda pennan som en signatur penna, skulle en bredare spets vara bäst. De flesta människor hamnar någonstans mellan dessa, i vilket fall ett medium spets är för dig.

Hur man skriver med en reservoarpenna. Välj ett bläcksystemet.
Hur man skriver med en reservoarpenna. Välj ett bläcksystemet.

De flesta nibs är platt (eller "kursiv") som skapar en kalligrafiska effekt, med en tjock linje på nedåtgående stroke och en tunn linje på horisontella streck. Vissa penna varumärken, såsom Waterman pennor , erbjuder också "sneda" nibs. Dessa har en liten vinkel mot dem, och är idealisk för människor som skriver på en vinkel. Sneda nibs tenderar också att passa vänsterhänta mer än kursiva spetsar.

Steg 2

Välj ett bläcksystemet. År sedan, med användning av en reservoarpenna krävs för användaren att kontinuerligt doppa nib reservoarpenna in i en flaska bläck för att fylla på bläcktillförsel. Men dagens reservoarpennor erbjuda betydligt mer bekvämlighet, med de flesta pennor som erbjuder användaren ett val av antingen bläckpatroner eller en konverterare färgsystem.

Patroner är ganska enkel och populärt val. Allt som vanligtvis krävs är att sätta in kassetten i pennans kammaren och skruva höljet igen. Detta kommer att punktera änden av patronen och starta flödet av bläck till nib.

Converter bläck system fungerar tillsammans med en flaska bläck. Efter insättning av omvandlaren och in i pennan kammare som en patron, användaren doppar spetsen av reservoarpenna i bläckhornet och "sprutor" med bläck från flaskan in i omvandlaren. Converter bläck system tillåter författaren att använda flaska bläck, som i allmänhet är av högre kvalitet och flyter bättre än patron bläck.

Steg 3

Återupptäck konsten att använda en reservoarpenna. Rengör och vårda din reservoarpenna.
Återupptäck konsten att använda en reservoarpenna. Rengör och vårda din reservoarpenna.

Rengör och vårda din reservoarpenna. Som alla fina skrivdon, är rengöring och skötsel som krävs för att hålla din reservoarpenna i toppform. Det bästa sättet att rengöra din penna är att skölja (eller "flush") i spetsen med vatten på samma sätt som du fyller den med bläck. Var alltid noga med att använda kallt vatten, aldrig varmt vatten. Om spetsen är igensatt, använd inte alkohol utan istället en mycket liten mängd ammoniak-baserade rengöringsmedel utspätt i vatten.

När det gäller frekvensen av rengöring, städning ungefär en gång varannan månad rekommenderas, eller varje gång du ändra färg på bläcket du använder.

Nick är en lång tid penna entusiasten och hovleverantör baserat i Melbourne, Australien.