E2a

Hur man skriver ett tal med registerkort

Att tala inför publik har blivit ett vanligt fobi som har plågat många individer. Den vanliga problem är förmågan att organisera tankar. Om du lider av samma situation, är det bästa sättet att prestera bättre genom att ha stickreplikkort med dig.

Hur man skriver ett tal med registerkort. Känn din väg med kort.
Hur man skriver ett tal med registerkort. Känn din väg med kort.

Läs tillsammans för att lära sig hur enkla registerkort kan göra en skillnad på hur du handskas med en folkmassa.

 • Känn din väg med kort. Kännedom om hur du kan använda dina resurser kan hjälpa dig att få framgång med den talande uppgiften. Här är några av de viktiga egenskaper som kan förändra grundläggande registerkort i verktyg som kan producera en bra talare av dig.
  • Ett enda kort är kompatibelt med en huvudrubrik.
  • Teckensnitt bör komma i stora stilar som kan läsas enkelt.
  • Om du vill att ord eller grupp av ord för att sticka ut se till att följa rätt avstånd protokoll.
  • Spara papper genom att hålla sig med punktlistor stödjande detaljer.
  • Dina kort bör vara numrerade motsvarande sätt så att du kan hitta din väg tillbaka i händelse av en oavsiktlig förväxling.
  • Färgkodning kan vara till stor hjälp i din strävan att skilja huvudpunkter från sina kosttillskott.
  • Timing är en viktig tala inför publik faktor. Placera märkningen på dina kort. Genom att göra så kan du lämna ut mindre viktiga exempel att hålla jämna steg med din utsedda tid på podiet.
 • Bestäm innehållet i dina kort. Du kan ställas inför två scenarier. Första är om du inte har gjort ditt tal. Om du är i detta läge ta tag i din anteckningsblock eller alla tomma papper att skriva ned slumpmässiga idéer som du vill prata om. Var inte orolig med organisationen och kronologi av ditt tal. Vid denna punkt, låt dina tankar flöda fritt när du söker efter den mest lämpliga punkter och exempel. Om du har åstadkommit ett tal så allt du behöver göra är att lyfta fram de viktigaste punkterna som vanligtvis finns i varje stycke.
 • Konsolidering kan göra underverk. Du bör observera effektiviteten när det handlar om kö kort. Få papper som har fyllts med idéer. Stryk de som har samma betydelse och behålla en enda vy som du vill följa. Vid denna punkt efterfrågan för kategorisering bör behandlas på rätt sätt.
 • Identifiera den officiella flödet. När du har uppnått de viktigaste punkterna du kan börja skriva på dina kort. Ordna dem på det sätt som kommer att följa flödet som du vill uppnå. Du kan börja genom att placera introt på toppen och slutar uttalande i botten. Följ upp detta genom att arbeta som stödjer detaljer ska gå först.
 • Fuska inte. Stickreplikkort är gjorda för att styra din hjärna till att komma ihåg delar av ditt tal. Du bör inte koda de faktiska texter som gör det. Gå med korta ord och fraser.
 • Sätt dina kort på prov. Be familj och vänner att agera som publik. Gör ditt tal samtidigt som man utnyttjar de vägledande verktyg du har gjort varje steg på vägen. Observera hur korten påverkar din prestation. Få gott feedback från publiken på om din utförandet var klar och tilltalande.

Tänk att inte förlita sig helt på kort tal index. Gör din del och memorera att få ovationer du förtjänar.