E2a

Hur man skriver ett synopsis

En sammanfattning är nödvändig för att slå ett manuskript till ett förlag

En sammanfattning är nödvändig för att slå ett manuskript till ett förlag. Den synopsis berättar hela historien om boken i en kort utrymme och på ett sätt som säljer boken till förlaget. Skriv din synopsis på vanligt skriva papper av hög kvalitet, och använder en vanlig 12-punkters teckensnitt. Vissa redaktörer gillar också att de är dubbelt radavstånd, vilket är lättare för ögonen, läs författarens riktlinjer för att vara säker på vilken typ av avstånd förväntas.

  1. Beskriv inställningen. Om inställningen är viktig för berättelsen, en kort översikt över den för att ange tonen. Detta kan vara ett stycke eller bara ett par meningar som leder in i berättelsen.
  2. Om det finns viktig bakgrundsinformation som påverkar tecken eller handling, destillera dem i ett stycke som förmedlar denna information och förklarar dess betydelse för historien.
  3. Introducera dina huvudpersoner och börja berätta sin historia. Inkludera alla de stora kriserna som karaktärerna uthärda och hur de uthärda dem. Konkretisera dina karaktärer nog att deras motiv är tydliga. Om motiven är avsiktligt oklara i berättelsen beskriver dem i synopsis. Redaktören läser det ska förstå varför allt i berättelsen sker.
  4. Punktera sammanfattningen med relevanta citat från dina karaktärer. Citerar från den narrativa texten är tillåtet också, om det hjälper att visa den unika stilen i boken och sprutar lite spänning i synopsis. Känslor, motivation och karaktärsdrag är alla urskiljbara från de rätta citat, så välj klokt.
  5. Täck boken kapitel för kapitel från början till slut. Den synopsis bör läsa ungefär som en mini-roman, med en full tomt, sub-tomter och tillräckligt många tecken för att förmedla olika aspekter av historien. Se till att du inte lämnar ut några viktiga tomt poäng och konflikter. Ibland kan det vara svårt för en författare att identifiera de viktigaste elementen i berättelsen, att författaren kan alla vara viktigt. För att avgöra vilka element inte kan utelämnas, försök att föreställa skriva baksidan av boken, eller skriva bokrecension av det. Vad skulle du säga om handlingen i det begränsade utrymmet? Om du var tvungen att beskriva boken till vänner, vad skulle du säga om det?
  6. Skriv synopsis i presens. Presens förmedlar en omedelbarhet och relevans för berättelsen. Även om historien är skriven i imperfekt, och även om boken är facklitteratur bör synopsis skrivas i presens.
  7. Se längd synopsis. Det finns olika längder som publicister vill se, men standarden regeln är 2-5 sidor som mest. Om du är oklart till önskad längd, se författarens riktlinjer utgivare online eller ring redaktör som bad om synopsis.
  8. Undvik onödiga jippon. Början författare tror ibland att en gimmick som färgat papper, konstiga typsnitt, eller en högeffektiv pitch för berättelsen i början av synopsis kommer att ställa det bortsett från de otaliga andra platser. Onödiga jippon gör helt enkelt författaren ser amatörmässigt. En sammanfattning skriven i flera färger bläck kommer inte att tas på allvar. Likaså tror inte att tala direkt till läsaren i en parentes (dvs "Hon red hästen, kan du tro det?") Kommer att ses som smart. Låt berättelsen sälja sig själv.

Hur man skriver ett synopsis. Beskriv inställningen.
Hur man skriver ett synopsis. Beskriv inställningen.

En synopsis bör läsa ungefär som en roman, men det bör sälja boken som annonstexten. Den unika utmaningen att skriva en sammanfattning är att hitta en korsning mellan två samtidigt som redaktören intresserade och engagerade i din berättelse.