E2a

Hur man skriver ett minnesmärke hyllning

Ett minnesmärke hyllning eller ett lovtal är en genomtänkt tal för att hedra en person som har gått bort och görs oftast av en familjemedlem eller någon som är en nära vän till familjen under begravningstjänster. Det kan innehålla flera uppgifter om den person under sin livstid som hans familj, hans intressen och prestationer, eller hans mest kära minnen. Den kan också omfatta vissa ord från Skriften eller kända citat. Det finns behov för ett lovtal vara perfekt skrivas. Vad som gör den speciell är hur den levereras, talas uppriktigt och hjärtligt.

Hur man skriver ett minnesmärke hyllning. Du måste inse att när du blir ombedd att utföra ett lovtal.
Hur man skriver ett minnesmärke hyllning. Du måste inse att när du blir ombedd att utföra ett lovtal.

Här är några förslag som kan hjälpa när du skriver ett minnesmärke hyllning till en älskad:

  • Du måste inse att när du blir ombedd att utföra ett lovtal, är det ett privilegium. Du får i uppgift att föra tillbaka minnet av den avlidne in i medvetandet hos dem som lyssnar, och ge dem ett porträtt av den person att minnas honom. Genom att prata om det här, kommer du att kunna framkalla flera känslor från lyssnarna, ger dem möjlighet att gå igenom en helande process eller att helt enkelt pratar om vackra stunder delas med den avlidne.
  • Försök att fokusera mer på de bra saker att komma ihåg personen med. På tal om personens negativa drag är definitivt fel sätt att leverera detta tal. Håll ditt fokus på det som är positivt. Den sörjande lider nog av sin förlust och förvärrar situationen genom att nämna saker som inte talar alltför väl till den avlidne CA inte hjälpa dem på något sätt.
  • Läs mer om vem personen egentligen var om du inte är en direkt familjemedlem. Prata med hans närmaste vänner och familjemedlemmar att dela sina egna minnen med dig så att du kan sätta dem i ord. Fråga om personens historia, vad hans personliga intressen var, vad han tyckte om att göra mest, och andra relevanta omständigheter som skulle passa väl in i din hyllning.
  • Du kan injicera några anekdoter vid vissa punkter i ert tal, de som kan komma med leenden eller skratt till publiken. Lovtal eller hyllningar får inte lämna människor med tyngre hjärtan. Några ljus stunder i din hyllning kan låta de sörjande en stund av att känna en viss lättnad från smärtan av sin förlust.
  • Håll ditt tal kort. 5-10 minuter bör vara gott om tid att ge hyllning till den avlidne. Samordna med ministern eller begravningsentreprenör för hur länge du får tala.

Att säga adjö är aldrig en lätt uppgift för någon, och det kan vara svårare för dig som talaren att lägga alla dina känslor i ord. Men det kan vara en givande upplevelse för dig också, att veta att du var där för familj och vänner, sympatisera och condoling med dem på deras sorgligaste timme. Det kan ta lite ansträngning från din sida, men i slutändan kommer du att se att allt du har gjort bra kommer att vara värt det.