E2a

Hur man skriver ett bröllop tal

Det kan vara en nervpåfrestande upplevelse att bli ombedd att bidra till ett par stora dag med ett bröllop tal. Om du är brudtärna eller bestman på ett bröllop, kommer du antagligen att bli ombedd att säga något om det lyckliga paret i receptionen. Det kan vara skrämmande att tala vid ett så stort tillfälle, men titta på detta tal inte som en källa till stress utan som en möjlighet att skicka nya paret på väg med goda tankar, uppmuntran och kanske lite humor. Här är några tips för att skriva ett bröllop tal.

Hur man skriver ett bröllop tal. Använd vad du vet om bruden och brudgummen.
Hur man skriver ett bröllop tal. Använd vad du vet om bruden och brudgummen.

  1. Använd vad du vet om bruden och brudgummen. Chanserna är om du har blivit ombedd att ge ett bröllop tal, vet du åtminstone hälften av paret mycket väl. Använd vad du vet om brudgummen eller bruden att göra talet personligt för dig. Naturligtvis innebär detta inte att du ska avslöja djupa, mörka hemligheter, det betyder bara att införliva anekdoter eller delar av den personens livshistoria för att hjälpa de andra gästerna få lite inblick i varför den personen betyder så mycket för dig (det är förmodligen en stämningsläget andra i publiken aktie, också). När du talar om den person du vet bäst, glöm inte den andra halvan av paret. Använd anekdoter om goda tider du tillbringat tillsammans och om vad din vän har sagt till dig om hans andra större. Eller om du inte har fått chansen att veta detta andra personen, försök att göra det klart att hon har haft en stor inverkan på din vän på speciella sätt, och säga hur mycket du ser fram emot att lära känna henne. Hur som helst, gör talet specifik för paret du ära och använda detta som en chans att uttrycka din beundran, respekt och andra uppriktiga känslor om dem.
  2. Håll fokus på bruden och brudgummen. Även om det är bra och förväntas att du kommer att hänvisa till dina egna erfarenheter med bruden och brudgummen, se till att hålla fokus på par och inte dig själv. Ibland kan detta vara en svår balansgång om du talar från hjärtat. Försök att hålla "Jag är" och "mig är" nere till ett minimum. Det kan hjälpa till att reflektera över hur paret interagerar med varandra, hur de talar om varandra och kompletterar varandras personligheter. När man talar om hur viktigt paret har varit för dig, fokusera inte på hur du har nytta av att känna dem, utan på alla de stora saker de sätta i sin relation med dig.
  3. Vet publiken. Det finns saker du skulle vilja säga till dina vänner som du inte skulle kunna säga framför dina vänner och deras stora faster Ethel. Se till att känna din målgrupp och vara respekt för sina allmänna känslor. Du kan inte göra alla nöjda hela tiden, men använd sunt förnuft och vara respektfull. Till exempel kan man anta en "blå" anekdot vid en mottagning eller tjänst med religiösa övertoner inte kan vara en bra idé. Och medan du ska känna att inkludera några "inuti skämt" i ert tal, om de tillämpas, glöm inte att fånga gästerna upp situationen, så att de kan skratta tillsammans, eller åtminstone få grundläggande kärnan i vad du pratar om. Det kan vara svårt att ge en privat, uppriktig rekommendation till två personer när du måste också överväga en folkmassa som kan vara i hundratals - så fokusera på vad du vill säga till paret, men bara ihåg några grundläggande parametrar för vad är lämpligt för "rummet", som en komisk kan säga.
  4. Håll det kortfattat. Alla som har suttit igenom en ändlös bröllop tal vet den skadliga effekten som de kan ha på en annars god bröllopsfesten. När du ger ett bröllop tal, du definitivt inte vill vara rusade. Du vill definitivt säga en massa speciella saker som kommer att ha mening åt bruden och brudgummen när de ser tillbaka på sin dag. Du vill definitivt hjälpa lysa strålkastarljuset sätta på de nygifta. Men du vill inte gå om och om och om och ... på.

    Jag vet inte vad det rekommenderade längden för ett bröllop tal är, men det kan vara bra att tänka på alltför långa tal som du har hört, och rita hur man undviker de element som verkade överdrivet. Kom också ihåg att bröllop är som en maskin med många olika komponenter. Den bröllop tal är inte en händelse i sig, det är bara en kugge i maskinen, det bör inte ta maskinen till en lång paus (eller döda stopp). Istället syftar till att ge några släta, meningsfulla, minnesvärda stunder som flödar fint in i måltiden eller toast eller vad som kommer härnäst.

  5. Tveka inte att använda "gamla reliables." Även om de flesta människor uppskattar personliga referenser i en bra bröllop tal, var inte rädd för att även omfatta vissa utprovade sann känslor bröllop tal som önskar paret en lång, lyckligt och hälsosamt liv, uppmuntra dem att omfamna deras löften hela livet, eller påminna dem hur viktiga de är för så många av de människor firar med dem på deras stora dag.

Om du är uppmanas att ge ett bröllop tal är det naturligt att känna trycket, men om du lita på vad du vet och vad du tycker om nygift par och har tillbringat en del tid att skriva ut de tankar och känslor, du kommer bli bra. Främst, minns du är speciell för paret, vilket är varför du ger talet, och vad du säger, kommer de sannolikt att uppskatta dina ansträngningar för resten av sitt gifta liv.