E2a

Hur man skriver ett avslag brev

Alla som arbetar med frilansande skribenter måste kunna skriva en fast, men vänlig avslag brev. Inte alla inlägg kommer att vara rätt för din publikation eller webbplats. Vissa kan vara kvalitet bitar, men inte rätt för din marknad eller kopiera något du har nyligen publicerats.

Skriva en professionell - och typ - avslag brev när du inte kan använda en författare arbete är viktigt. Bara för att du inte kan köpa verket i fråga, vill du inte att avskräcka författare från någonsin att kontakta dig igen. Även författare prata, och du inte vill få ett rykte om att vara svårt eller medelvärdet.

Att skriva en professionell, men brev fast avslag, tänka på följande punkter:

  1. Vara professionell. När du skriver ett avslag brev, använd en formell stil affärsbrev med en hälsning, kropp och stängning. Skriv in bokstaven på ditt företags brevpapper och underteckna det för hand, aldrig handwrite ett avslag. Var noga med att tacka den person för att lämna sitt arbete och upprätthålla en vänlig ton till punkt och pricka.
  2. Hitta något positivt att säga om arbetet. Var noga med att säga något trevligt om inlämning. Även om du inte kan använda det, kan det vara ett utmärkt arbete. Om allt annat misslyckas, beröm författarens entusiasm.
  3. Vara kortfattade. Ingen har emot en avvisande brev. Undvik KLÅ UPP inte processen genom att gå på och om varför du inte kan använda inlämnande. Helt enkelt ange fakta.
  4. Ange varför du avvisa arbetet, om möjligt. Om du kan, tala om för personen varför du inte kan använda sin underkastelse. Kanske är det något du har bara täckt i en tidigare fråga. Kanske är det inte riktigt på ämnet för din webbplats eller tidskrift. Kanske det måste vara längre (eller kortare) eller mer specifika (eller mer allmänt). Bifoga din publikation författarens riktlinjer, om tillämpligt.
  5. Lämna möjligheten öppen för det framtida arbetet, om möjligt. Varje publikation eller webbplats som är beroende av frilansande skribenter för att fylla sina tomma sidor eller utrymme har inte råd att alienera alla författare. Var noga med att bjuda in författaren att lämna sitt arbete igen. Om det är vettigt, och om du har tid, ge förslag på vad och när att lämna i framtiden.

Hur man skriver ett avslag brev. Hitta något positivt att säga om arbetet.
Hur man skriver ett avslag brev. Hitta något positivt att säga om arbetet.

Skriva ett avslag brev är en nödvändig del av att driva en webbplats eller en tidskrift. Vad som är viktigt är att kommunicera att du inte kan acceptera arbetet utan att avvisa den person som skrev den.