E2a

Hur man skriver en ung vuxen bok

Vem minns inte läsa alla dessa unga vuxna romaner fulla av teen angst och romantik? Medan vi alla läste dem, skriva en roman för att rikta denna marknad kan vara knepigt. Skriva en bok för unga vuxna är ungefär samma som att skriva en bok för vuxna så långt som tomter, subplots och skapa trovärdiga karaktärer. Men de teman och karakteriseringar hos unga vuxna romaner skrivs lite annorlunda. Medan det tidigare en ung vuxen roman ansågs vara någon vuxen roman som unga människor var intresserade av, är den moderna unga vuxna roman skriven speciellt för den unga marknaden. Att rikta denna marknad, måste du förstå vad det är att de vill läsa.

  1. Kunna relatera till dem som läser den unga vuxna marknaden. Dessa är främst tonåringar och preteens. Ta reda på vad som är viktigt för dem, hur de pratar med varandra, och vad som intresserar dem. Om du inte kan relatera till marknaden, kommer läsaren att kunna känna att i den färdiga boken. Tonåringar är nästan alltid intresserade av sina vänner, hitta romantiska relationer, och söker en viss självständighet från sina familjer.

Läs några unga vuxna romaner

Hur man skriver en ung vuxen bok. Kunna relatera till dem som läser den unga vuxna marknaden.
Hur man skriver en ung vuxen bok. Kunna relatera till dem som läser den unga vuxna marknaden.

  • Läs några unga vuxna romaner. Om du inte redan har gjort, läst så många av dessa romaner som du kan för att få en känsla för vad genren är. Du kanske kan berätta vad de klichéer är och vilka teman har redan gjort många gånger.
  • Skriv på en ung vuxen nivå. Meningen strukturer bör vara lite enklare och ordförrådet lite mindre komplicerat än i en vanlig vuxen roman. Skriv inte på en nivå som gör boken svårt för dem att läsa. De flesta tonåringar och preteens inte läser på samma nivå som en vuxen, så förenkla språket utan att göra det alltför enkelt att hålla intresset hos publiken.

  • Koncentrera dig på huvudpersonen. Huvudpersonen ska vara en ung vuxen. Även om det kan finnas andra karaktärer i boken i olika åldersgrupper, måste huvudpersonen vara någon som läsaren kommer att identifiera sig med. Denna åldersgrupp har helt enkelt olika prioriteringar än vuxna. För att göra boken känns äkta, är det viktigt att skriva om saker som är viktiga för unga vuxna marknaden. Detta kommer att omfatta romantiska relationer, som är ett viktigt inslag i varje tonårsromanen. Andra viktiga inslag är kamratgruppen och dess inflytande på huvudpersonen, liksom sökandet efter självständighet. Att nå milstolpar som tonåringar kan relatera till, som första datum, första bilarna, få ett körkort, osv, är alla teman som intresserar den unga vuxna marknaden.
  • Håll det kort. Unga vuxna böcker är generellt lite kortare än fullängds böcker för vuxna. Under 50,000-60,000 ord är en bra längd för att hålla en tonåring eller preteen läsaren intresserad och ändå ha tillräckligt med utrymme för en fullt bildade berättelse.
  • Låt huvudpersonen att växa. Unga vuxna romaner främst coming-of-age berättelser där huvudpersonen får lite smak av vuxenlivet, övervinner en kris eller når milstolpar i hans eller hennes liv. I slutet av berättelsen, bör denna karaktär har fått lite insikt eller mognad som en följd av den huvudsakliga konflikten.
  • Unga vuxna romaner närvarande blir mer och mer edgy som skribenter söker nya ämnen för stötar och ungdomar räntor. Ämnen såsom tonårsgraviditeter, droganvändning, och ätstörningar är allt vanligare hos unga vuxna romaner, och du måste avgöra om dessa är ämnen som du vill skriva om till en ung publik.