E2a

Hur man skriver en roman steg för steg: din story

Del 4 i en serie av 5

Kanske du tror att du ska arbeta på din story innan du ska definiera tecken, plats och objekt. Okej, gör det på det sättet. Men jag tror att du kommer att utveckla en bättre story om du vet var du är, vem karaktärerna är och vilka objekt som är viktiga.

Elizabeth George är en fin författare och hon gillar att dela sin kunskap med andra författare. Hon säger att hon inte börjar en berättelse tills hon har definierat sina karaktärer och inställning och vet hur historien slutar. Hon gillar inte att vänta på sina karaktärer komma till liv och berätta slutet. Å andra sidan, jag är inte bra på att förutsäga ändelser. Medan jag skriver får jag mer upphetsad om vad som händer och jag kan inte vänta att se vad som kommer att hända och hur det kommer att lösa sig.

Jag tror att Elizabeth George är rätt. Om du kan definiera slutet innan du skriver romanen, gå vidare och göra det. Det kommer att spara tid och energi senare.

Vad jag menar med detta är att när dina karaktärer ta över din roman och bestämma de åtgärder och avslutningar totalt, kan du sluta med en kodad röra som du måste reda ut. När jag skrev benporslin, jag visste inte åtgärderna eller slutet. Mina karaktärer fastställt dessa för mig. Slutligen, när jag visste berättelsen, kastade jag det hela i papperskorgen och skrev romanen igen.

Författare hatar bara att kasta sina dyrbara arbete bort. Jag är inte det. Jag vet att allt jag skriver kan förbättras. Redaktörerna för Google säger mig ibland så. Jag hoppar med glädje när de berättar hur man gör en artikel bättre. Varför skulle jag inte vara glad?

Min poäng är att även om din make säger att du har skrivit en fin pjäs, kan det inte vara så. Du måste vara din tuffaste kritiker och du bör vara beredd att ta emot hjälp från andra när de erbjuds.

När jag chuck något jag säger till min fru, "De är bara ord."

Hon säger: "Och du har en massa ord i huvudet."

Hur man skriver en roman steg för steg: din story. Utveckla tomt punkt # 1.
Hur man skriver en roman steg för steg: din story. Utveckla tomt punkt # 1.

Jag föreslår att du lyssnar på Elizabeth George. Träna så många aspekter av din roman som du kan innan du skriver berättelsen. Här är hur du utvecklar din story ala Elizabeth George:

 1. Utveckla kroken. Om du vill ha din bok läses från början till slut, måste du fastnar läsarens uppmärksamhet. Du måste ha honom eller henne undrar om vad som kommer att hända härnäst och som historien utvecklar sig.
 2. Utveckla tomt punkt # 1. Som läsaren blir bekant med dina karaktärer och deras handlingar, händer något för att förändra saker och ting.

  Clem stirrade över staketet över prärien. En virvelvind sparkade upp damm och ur stoftet red en uppenbarelse. Clem sade: "Isak, tror du på spöken?" Isak såg och sade: "Varför, som ser ut som Henry Masters. Han ska vara död."
 3. Utveckla mittpunkten. Nu intensiteten ökar. Fler komplikationer dyker upp. Kanske finns det en naturkatastrof.
 4. Utveckla tomt punkt # 2. Samtliga komplexitet är nu avslöjas och huvudpersonen måste fatta ett beslut om vad man ska göra. När det beslutet hade gjorts, är slutet av romanen i sikte. Dina läsare kommer att vilja veta vad som händer härnäst när du går vidare till slutet. Han kommer att räkna antalet återstående sidor i romanen, hoppas att han (eller hon) inte slut på sidor innan han är redo.
 5. Utveckla den narrativa klimax.

  Mildred tittade på sin man och sade: "Jag ska tillbaka till Philadelphia, John. Mamma är sjuk och hon behöver mig. Jag tar barnen." Hon tog en pan järn stek från spisen. "Jag kommer inte att komma tillbaka, John. Det är inte för att jag inte älskar dig. Jag. Men jag kan inte ta detta gudsförgätna plats, vind och damm, malört, de skallerormar, och särskilt dina hänsynslösa vänner . "

  Johannes sade: "Du säger att du lämnar. Här gången tror jag att du kommer. Jag håller Henry. Jag behöver lite hjälp här."

  Hennes ögon blixtrade. Hota Johannes med stekpanna sade hon, "Över min döda kropp, John Grover."

 6. Utveckla den dramatiska klimax. Detta är den stora händelsen i historien. Såg du filmen "High Noon?" Såg du filmen "Midway?" Den första slutade i en eldstrid och den andra en slutade i en strid.

  Mildred lutade sig över hennes blödande man. "Jag var inte verkligen kommer att lämna dig, John. Nu fan, du inte lämna mig."

 7. Utveckla upplösningen. Upplösningen är från franska, som om du inte hade gissat. Det innebär obundet bistånd. Du kan inte bara dumpa din läsare efter huvudtävlingen. Du måste binda lösa ändarna. Du bör svara på de frågor som fortfarande är i din läsare sinne. Om du inte gör det kommer du lämna dina läsare missnöjda.

Del 4 i en serie av 5. Utveckla mittpunkten.
Del 4 i en serie av 5. Utveckla mittpunkten.

I den sista delen av denna serie kommer vi att ta en titt på saker kapitel för kapitel .

Writers läsa. Författare skriver, eller hur?