E2a

Hur man skriver en roman science fiction

Science fiction är en av de mest kreativa genrer av skönlitteratur på marknaden. Science fiction begränsar sig inte till vad som är möjligt, eller ens vad som är sannolikt. I denna genre, de bästa berättelserna är de mest fantasifulla och kära.

Hur man skriver en roman science fiction. Bekanta dig med genren.
Hur man skriver en roman science fiction. Bekanta dig med genren.

  1. Bekanta dig med genren. Läst många, många science fiction-romaner för att få en känsla för hur de är skrivna. Det finns humoristiska science fiction romaner, tro det eller ej, samt hård vetenskap romaner, parallella romaner värld, utrymme romaner resa och många andra sub-genrer.
  2. Bekanta dig med några vanliga begrepp science fiction. Det finns några begrepp som vanligen förstås av science fläktar som metoder som förknippas med genren. Till exempel är hyperrymd som en form av rymdresor en välkänd transport begrepp i science fiction. Läsarna också allmänt förstå och acceptera maskhål som ett sätt att korsa stora delar av rymden. Detta betyder inte att du nödvändigtvis ska använda dessa nötta idéer, utan snarare att de är så väl etablerat att de inte skulle behöva förklaras. Att förstå dessa transportsätt, olika sätt att gå snabbare än ljuset hastighet och olika typer av rymdresor (t.ex. generations fartyg och skendöd) kan också hjälpa dig att få igenom grundläggande handlingen problem du stöter på, och kan också föreslå nya tomten poäng för din roman . Reflektera över dessa normer kan inspirera dig att skapa ett nytt koncept också.

    För att använda dessa standardiserade begrepp effektivt och undvika att historien blir en kliché, bör de stödja, snarare än att vara i fokus för berättelsen. Det finns massor av historier generationens fartyg - om du har en generation fartyg bör berättelsen vara om de unika karaktärer och åtgärder ombord på fartyget och inte om själva resan. Någon av de vanliga sci-fi begrepp är nya igen om de används i samband med en ny, unik historia.

  3. Fastställa reglerna för din skriftliga världen. Varje science fiction världen (även om det är jord) har vissa regler som styr det. Världen kan ha några regler du gillar, från en nära framtid är något utvecklats teknik, till en avlägsen framtid magi-liknande prylar, för att snabbt Tekniken som tillhör en grupp av födelsemärken i vår samtida regnskogen. Vilka regler är spelar ingen roll så mycket som att se till att de är konsekventa. Eftersom science fiction bygger så mycket på fantasin hos författaren, hålla konsekventa regler är ett viktigt sätt att jorda berättelsen och göra det verkar mer troligt.
  4. Få din vetenskapen rätt. Även om vetenskapen i romanen inte spela efter samma regler som vår egen (science fiction science sällan gör), du fortfarande måste veta hur det är annorlunda och hur som förändrar historien. Till exempel, om du planerar att sätta en grupp människor att sova i hundra år, vi vet att det inte kan göras idag. Men även om det inte finns någon riktig hundra års sömn modell att basera din berättelse, behöver du förstå åldrandet och besitter den vetenskapliga förståelsen av sömn. Annars kommer dina frustrerade läsare undrar varför de sovande tecknen inte åldras med 100 år. Är de verkligen i skendöd, eller är det en annan teknik som håller dem sover utan åldring? Att veta om åldrandet ger dig nya sätt på vilket detta kan göras och kommer att göra din berättelse så mycket mer originellt.
  5. Håll en mänsklig faktor i historien. Även om det inte finns några människor i historien, bör det finnas någon mänsklig aspekt av historien som läsare att hitta övertygande. Du skulle kunna införa en human-alien interaktion, utforska en bekant etisk fråga eller ge dina utlänningar ungefär mänskliga egenskaper, bara för att nämna några av de otaliga möjligheter.

Det finns ingen anledning att en fantasifulla verk av spekulativ fiktion inte kan verka realistiskt. Så länge som historien är konsekvent och väl avrundad, det finns ingen anledning till att läsaren inte ska kunna avbryta misstro.