E2a

Hur man skriver en jingel

Att skriva en jingel är ganska knepigt


Att skriva en jingel är ganska knepigt. Det är nära besläktat med låtskrivandet men den primära avsikten är att kreativt driva eller marknadsföra en produkt eller en tjänst. Eftersom det är en reklam verktyg, bör det formuleras som en slogan. Orden ska vara i folkmun och melodi, roliga och glada. Det ska påminna konsumenterna (eller målgrupp) vad produkten eller tjänsten handlar om. Med andra ord, att skriva en jingel kräver kreativitet, uppfinningsrikedom, och musikalitet. Här är några tips på hur du kan skriva en intagande jingle:

  • Förstå din produkt eller tjänst. Ha en klar idé om vad du försöker att främja? Vad vill du att dina konsumenter (eller din marknad) att göra med den produkt eller tjänst? Veta mer om det funktioner och fördelar. Vilka är dess unika egenskaper och förmågor? Vad skiljer det bortsett från sina konkurrenter? Vill du att driva produkten eller tjänsten via radio eller på tv? Genom att besvara dessa vägledande frågor, kan du rama lätt dina idéer.
  • R EPEAT namnet. Inte bara nämna namnet på produkten och tjänsten. Du måste bokstavligen borra. Ditt mål är att låta konsumenterna (eller marknaden) för att komma ihåg namnet. Du vill sätta produkten eller tjänsten på toppen av deras sinnen. På ett sätt är du konditionering dem att föredra. Till exempel på grund av en välskriven klirr, har Kleenex blivit en för-ord. Istället för att säga mjukpapper, konsumenterna helt enkelt säga att de vill köpa Kleenex. Naturligtvis, när de säger Kleenex, menar de silkespapper. Detsamma gäller med Colgate och koks (eller Pepsi).
  • Pen underbara texter. Börja med starka ord. Gå till substantiv, verb och adjektiv. De bör vara tydliga, meningsfulla och slående. Så mycket som möjligt, svänga bort från trista, överutnyttjas ord och fraser, om inte din avsikt är att humor dina konsumenter (eller din marknad). Du kan också lita på talesätt. Du kan använda enheter som assonans, allitteration, vits, onomatopoeia, överdrifter, liknelse och metafor.
  • Träna låten. När du har skrivit texterna och framhävs i namn, ditt nästa steg det ställa allting till en melodi. I allmänhet, folk minns lätt låtar. Till exempel, under din elementära klass, introducerade dig lärare låtar. Låtarna var tänkta att hjälpa dig komma ihåg grundläggande begrepp. Eftersom låtarna är lätta att memorera, rytmiska, och kvick, njöt du dem oerhört. Samma princip bör tillämpas för att bestämma en låt till din jingle. Din melodi bör vara lätt, minnesvärd och livlig. Naturligtvis kan originalitet göra en stor skillnad. Men att få "inspiration" en populär sång eller musik kan låna vädjan till din komposition. Bara vara försiktig om de immateriella rättigheterna. Det är alltid tryggt att använda någon av de under "public domain" kategorin.


Det är praktiskt att lyssna till så många jinglar som möjligt

Hur man skriver en jingel. Förstå din produkt eller tjänst.
Hur man skriver en jingel. Förstå din produkt eller tjänst.

Det är praktiskt att lyssna till så många jinglar som möjligt. Lär av dem. Dekonstruera dem och ta reda på enheterna använder. Fråga dig själv varför de var framgångsrika. De kommer definitivt att utlösa din kreativa safter och på nolltid, är din egen jingle redo!