E2a

Hur man skriver en husmor av heder tal

En Matron av heder har mer erfarenhet av äktenskap jämfört med bruden och hennes toast bör återspegla detta faktum. Del utmärkelsen, del välsignelse och en del råd, bör ditt tal ge insikt bruden kommer att ha nytta i nästa åren. När du är inbjuden att bli husmor av heder, tillbringa ett par dagar att förbereda en tankeväckande tal att hela bröllopsfest kommer att vårda. Och om du känner nervös bara tänker på att tala inför ett rum av människor, kan du trösta dig med påminnelse om att för den speciella dagen, alla ögon är på bruden.

Här är stegen för att skriva en husmor av heder tal.

Hur man skriver en husmor av heder tal. Minns livet stunder av bruden som exemplifierar hennes karaktär.
Hur man skriver en husmor av heder tal. Minns livet stunder av bruden som exemplifierar hennes karaktär.

  • Minns livet stunder av bruden som exemplifierar hennes karaktär. Välj stunder i det förflutna när du är faktiskt rätt där med bruden att göra den personlig och därför speciellt. Du kan gå så långt tillbaka som hennes barndom att peka den allra första början av hennes egenheter. Prioritera de stunder som förebådar hennes relation med brudgummen eller hennes bröllopsdag. Till exempel kan du återberätta historien om bruden när hon höll en lista över de saker hon ville i en man tillbaka när hon var en liten flicka.
  • Dela stunder av bruden och brudgummen tillsammans som ger hopp till livet som ett par. Om du precis har träffat brudgummen under det senaste året, kan du dela dina första intryck om honom. Om han har varit en lång tid bekantskap av familjen, dela berättelser om två av dem när de var yngre.
  • Tona ner dina egna berättelser. Hela händelsen handlar om bruden, och ingenting du säger måste distrahera från det temat. Hoppa några långa berättelser om dina egna erfarenheter och hålla endast råd som gäller för bruden. Även dina delade stunder om bruden måste inriktas på henne. Och särskilt undvika att dela alla tragedier och dramer i ditt äktenskap under detta lyckliga tillfälle.
  • Undvik att dela berättelser som kan genera bruden eller skapa tafatthet under mottagningen. Om du inte redan har delat dessa berättelser under brudkläder dusch är det bäst att hålla dem för dig själv.
  • Repetera för flera dagar i veckan före evenemanget. Se till att din leverans är smidig och hjärtligt. Träning före en pålitlig vän och låt henne påpeka bristerna och göra rekommendationer. Du kan ta en lathund så att du inte glömmer de viktiga delarna men undvika att föra hela talet, som du kan frestas att läsa av det snarare än dela den från hjärtat.
  • Överväga att ge en särskild prestanda i stället för ett tal. Om du är skicklig i dans, sång eller spela ett musikinstrument, kan du ge en unik presentation som en hyllning till bröllopet. Om du inte är särskilt kända för att spela ett instrument eller dansa, kan du göra en särskild effekt under evenemanget genom att ta tid att öva en koreograferad manöver eller ett musikstycke. Du kan också ge en rolig och rörande multimedia presentation, men se till att utrustningen fungerar på dagen själv och ger massor av backup om din primära presentationen misslyckas. Det är också säkrare att repetera en sista gång några timmar innan din prestation. Slutligen, genom att göra en särskild hantverk för bruden och sedan avslöja det på dagen själv kan garantera att wow de nygifta och publiken.


Din synpunkt som en nära vän till bruden och tidigare brud kan vara din bästa tillgång när du skriver ett tal. Genom att göra det meningsfullt och innerlig, kan du göra brudens dag ännu mer speciell.