E2a

Hur man skriver en dödsruna

Den form som en dödsruna tar vanligen på uppdrag av tidningen som kommer att köra den. När det är möjligt, fråga om deras standardformulär för att skriva en som inte kommer att vara kraftigt redigeras. Det finns dock vissa saker som är standard i de flesta dödsrunor.

Hur man skriver en dödsruna. Få namnet på den avlidne korrekt.
Hur man skriver en dödsruna. Få namnet på den avlidne korrekt.

  1. Få namnet på den avlidne korrekt. En god andel av dödsannonser har namnet felstavat. Detta beror oftast på att information ges av begravningen hem som kan ha felaktiga poster eller kan ha tagit namnet ned över telefon och inte förstod hur namnen var rättstavade. Om möjligt, kontakta en familjemedlem att ha dem bekräfta fullständiga namn och dess stavning.

  2. Lista ålder avlidne. Denna information är korrekt oftast även om fått genom begravningen hem. Om du är osäker på ålder, ringa familj och vänner till den avlidne är ett alternativ. Åldern bör anges direkt efter namnet och siffran form skrivs inte ut som ord.
  3. Dödsorsak information är vanligtvis inte ingår i en dödsruna, men platsen för dödsfallet är allmänt listas. Platsen kan vara ett sjukhus, sjukhem eller på en bostad. Om den avlidne dog på sjukhus eller vårdhem, lista dess namn. Om tidningen som kommer att skriva dödsrunan listar en dödsorsak, det fortfarande inte behöver vara fruktansvärt specifik. Man kan helt enkelt säga "för cancer" utan att specificera en viss typ, eller du kanske bara säga att döden berodde på en longtime sjukdom. Om döden var en mycket privat karaktär, t.ex. en överdos eller på annat sätt som skulle genera familjen, är det bäst att lista någon dödsorsak alls.
  4. Lista några personliga framsteg, bland annat utbildningsnivå erhålls nivå. Om den avlidne växte upp i samma stad där dödsruna kommer att köra, lista namnen på de skolor deltog, så att tidigare klasskamrater kommer att informeras. Andra personliga prestationer kommer att variera, men oftast innehålla någon värnplikt, vunnit utmärkelser, och jobb som innehas.
  5. Lista några släktuppgifter. Detta kommer att vara en lista med namn och relationer i familjen kvar. Detta följer en ganska vanlig form av "löv bakom en far, Bob Smith, två bröder, Bill Smith och Will Smith, och en son, Joe Smith." Det kan vara vänner som vill listas i dödsrunan. Om icke-relationer vill vara med, är det bäst att få en familjemedlem tillstånd först.
  6. Lista begravningen och vakna information. Detta bör vara uppmärksam på den religiösa preferenser den avlidne och vilken typ av tjänst kommer att utföras. En begravning är ganska standard, även om den avlidne kremerades. Men innan begravningen, kan det finnas en vakna, ett radband, en visning eller någon annan typ av insamling. Begravningen hem utför begravningen kommer sannolikt veta vilken typ av tjänst i familjen kommer att hålla. Vid en sammankomst på en bostad i stället för en begravning hemma, ska familjens tillstånd sökas innan notering detaljerna.

En dödsruna är inte det mest trevlig sak att skriva, men om det görs på rätt sätt, är det positivt pjäs som firar livet av den avlidne och informerar gemenskap hans bortgång. Bara se till att all information är korrekt eller räknar med att ha många arga släktingar som verkligen inte behöver mer försämring vid denna tid.