E2a

Hur man skriver en dikt som en hyllning

Det är en gåva som är bra att ge och ta emot oavsett vad tillfället, och det är en hyllning dikt. En dikt som en hyllning betyder att den är gjord med en viss person i åtanke. Vad annat kan få ännu mer speciell än så? Det är den ultimata hyllningen någon kan ge, eftersom den person du gör det för håller på att förevigas i en dikt som generationer och generationer senare fortfarande kommer att kunna läsa. Det är genom en dikt, som en hyllning, att människor långt borta fortsätter att leva, i orden av dem som kände och älskade dem, av dem som sjöng om sin storhet och gott hjärta.

Förr i världen

Förr i världen, var tribute dikter också sjöng som senare blev känd som låtar av hjältarna. Numera behöver du inte längre tala om makt på slagfältet och dräpa fiender (även om tekniskt du fortfarande kan, men det är förutsatt att du menar alla dessa metaforiskt). Istället, i en hyllning dikt, skriver du om den person som han är i sin helhet.

Att skriva en dikt som en hyllning, här är stegen:

Hur man skriver en dikt som en hyllning. Det finns olika typer av dikter.
Hur man skriver en dikt som en hyllning. Det finns olika typer av dikter.

  • Det finns olika typer av dikter, och olika sätt att skriva dem. Du kan välja i vilken form som en strof, en enda strof, en Villanelle, en lyrisk, eller ens en haiku. Men formen inte bestämma innehållet, och innehållet är vad som skulle avgöra om din dikt är en hyllning eller inte.
  • En hyllning dikt är en dikt som sjunger om lov en persons prestationer eller berättar om sitt liv och sina erfarenheter. Så när du skriver en dikt som en hyllning, bör du göra bakgrunden forskning för att se till att du har korrekt information.
  • Innan du börjar skriva en hyllning dikt, göra undersökningar och intervjuer med människor i ämnet vet. Det vore bättre om du skulle kunna prata med de som ligger närmast honom, liksom hans inre cirkel av vänner och familj. Detta kommer att ge dig en korrekt bild av personen, och även ge dig en holistisk bild av hans personlighet med de olika roller som han spelar.
  • Naturligtvis kan du alltid välja att markera bara en aspekt av hans liv, till exempel, om du skriver en hyllning dikt för någon för att vara en exemplarisk far, så har du bara att begränsa din forskning till hur han är en exemplarisk pappa. Men om du gör en fullständig hyllning livsverk av en dikt, då skulle det vara bättre om du kan få snuttar och anekdoter som härrör tillbaka från sin barndom till de mest minnesvärda höjdpunkterna i hans liv.


När du har skrivit hyllning dikt

När du har skrivit hyllning dikt, kan du dela med sin familj och vänner. Vanligtvis är tribute dikter presenteras i heder av ämnet, som en gåva, eller som ett meddelande av gillande. Om det blir en händelse där dikten läses och levereras, se till att du har kopior för alla att läsa för att andra människor att fullt ut förstå dikten.