E2a

Hur man skriver en bra toast

Om du får äran att göra en skål för en person nära dig, vare sig det gäller ett bröllop eller något speciellt tillfälle, tar tid att förbereda och göra det till en minnesvärd för personen och alla gäster deltar.

Nedan följer några tips för att guida dig i en hur man kan skriva en stor skål som kommer att göra evenemanget mer betydelsefull och speciell.

  • Lägg till en personlig touch till toast. Anledningen till att du blir ombedd att göra toast är att du har ett speciellt band med honoreen som inte delas med andra. Detta innebär också att du vet honoreen på en mer personlig nivå. Ge gästerna en inblick i honoree'sens barndom, hobbies, eller intressen som inte alla vet.
  • Håll det kort. Din toast, även om det är en speciell del av ceremonin, är definitivt inte höjdpunkten. Spendera inte för mycket tid i programmet gör ett tal. Gästerna kommer att bli uttråkad till döds. De kan till och med dö av hunger om din toast föregår middag.
  • Välj en höjdpunkt. Skriv några höjdpunkter honoreen på ett papper och väljer 1 till 3 som du vill nämna i din toast. Detta kan vara den mest romantiska sak han någonsin har gjort eller ens den modigaste man. För en mycket lyckad honoreen, finns det ingen anledning att räkna upp alla hans prestationer som du kommer att gå på i timmar.
  • Observera känslan av händelsen. Om firandet är formell, förbereda för att göra en toast som passar stämningen och de människor som kommer att delta. Ditt val av ord och innehållet i ditt tal bör vara lämplig. Å andra sidan, om firandet är ganska laid-back och avslappnad, kan du lägga lite humor till din toast. Detta kommer att hålla din toast intressant och underhållande för alla gäster. Också vara uppmärksam på ditt val av ord och humor om det finns barn i närheten.
  • Se hur andra gör det. Det finns massor av filmer, TV-program och böcker som du kan använda som referens eller inspiration för toast. Google det på Internet och du kommer bli förvånad med hundratals prover som du ser. Vad som än händer, bara använda dem som inspiration för att få idéer men inte kopiera dem. Chansen finns, honoreen, eller några av gästerna har redan hört den toast som du har kopierat någon annanstans.
  • Skäm inte ut honoreen. Även om detta kan vara roligt att några av gästerna, finns det en möjlighet att du kommer att stöta honoreen. Välj en annan vinkel för din humor istället för pinsamma människor.


Läs ditt första utkast för dig själv ett par gånger och redigera efter behov. Dela den med en vän som också känner honoreen för återkoppling. När du är nöjd med resultatet, börja träna leverans och timing.

Hur man skriver en bra toast. Lägg till en personlig touch till toast.
Hur man skriver en bra toast. Lägg till en personlig touch till toast.

Även om det skulle vara trevligt för dig att memorera din toast, kan du hålla sig till att läsa dina anteckningar om du är mer bekväm med denna metod.