E2a

Hur man skriver en bra tidningsartikel

Morgontidningen till vissa

Morgontidningen för vissa, om inte alla, är ett stycke litteratur som läses på autopilot. Det är som den dagliga vägtrafiken uppdatering som man bara hör när nyhet är relevant för väg man är på. Med spridningen av många artiklar och andra uppskrivningar ute, har blivit den dagliga tidningen nu vitt brus.

Tidningen kan vara på en all-time låga nuförtiden

Tidningen kan vara på en all-time låga nuförtiden, men allt hopp är inte förlorat för ett återupprättande av goda tidningsartiklar. Det kan börja igen med dig. Du kan göra just detta genom att erbjuda läsare tidningsartiklar som tar dem rakt in i hjärtat av åtgärden. Skriv en bra pjäs som kommer att få dem att känna glädjen av segern, smärtan av förlusten, och rollercoaster känslor. Här är några tips om hur man skriver en bra tidningsartikel.

Hur man skriver en bra tidningsartikel. Rätt verktyg för att skriva med.
Hur man skriver en bra tidningsartikel. Rätt verktyg för att skriva med.

  • Rätt verktyg för att skriva med. Skriva en bra tidningsartikel är inte så lätt som du tror. Det minsta du kan göra är att vara beredd att skriva en så att du kan ta bort en stor bit av utmaningen. För att förbereda sig för att skriva en bra tidningsartikel ska du ha det nödvändigaste. Du bör ha en dator eller en analog skrivmaskin så att du kan koda din artikel. Att ha en ordbok och en synonymordbok med dig när du skriver kommer att vara en stor hjälp när du är tungan bundna. En redaktör är också användbart i att ha ett nytt par ögon ser på ditt arbete. Ha en bra en leverans system på plats, så att din artikel kommer att göra det till publicering i tid. Slutligen har en penna och ett papper redo hela tiden så kan du direkt skriva ner idéer, fakta och andra händelser som är relevanta för ämnet för din artikel.
  • Bly i. En svag första meningen är som att köra dina läsare bort så fort de sätter ögon på din artikel. Börja starkt med din artikel med en öppning som är både lockande och kraftfull. Det är brukligt att man svarar på de sex frågor på denna punkt. De sex frågorna är vem, vad, när, var, hur och varför. Tänk, kommer att andra skribenter börjar också sin artikel här sättet. Försök att sätta ett nytt perspektiv på din leda meningen. När du upprättar förutsättningen av artikeln, tar läsaren till platsen av nyheterna. Var unik men vara sanningsenlig
  • Följ den omvända pyramiden format. I artikeln skriver, är den inverterade pyramiden format ett gammalt trick att veva in nya läsare. Det är i grunden börjar stort med den hårdslående fakta och detaljer. Sedan bör de fakta som är av mindre relevans vara i slutet delen av artikeln.


Avsluta stark

Avsluta stark. En bra artikel är som en bra låt. Det öppnar stark att fånga lyssnaren, eller i en artikel: s fall, läsaren. Kroppen av låten tar med läsaren på en berg-och dalbana av känslor, vilket leder till en effektfulla crescendo och slutet. Du bör avsluta dina artiklar på samma sätt också. Att göra just det, måste du ha en mycket smart slutsats för att förstå alla fakta som ni har lagt in hela din artikel.